Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Senast uppdaterad: 09. mars 2018

Ska du starta eget företag?

- 10 steg mot personligt entreprenörskap.

Ska du starta eget företag?

Framgångssagan om ett företag börjar med en idé - en idé att tjäna pengar på. Genom att driva en verksamhet man brinner för kommer framgång. Drömmen om att kunna försörja sig på det man tycker om att göra kan förverkligas - en verksamhet som speglar ens person och intressen. Ta dina första entreprenörssteg idag, arbeta hårt för att nå dina drömmar och njut resultatet av ett välförtjänt självförverkligande.

Det kan verka komplicerat och till tider överväldigande att för det första starta en egen verksamhet och sedan effektivt driva den. Med otroligt mycket att vara uppmärksam på och en hel arsenal av faktorer som måste samarbeta är fallgroparna många - det gäller att hålla tungan rätt i mun! När du väl lärt dig att bemästra detta är belöningen emellertid värd allt ditt hårda arbete i tusenfald. Använd checklistan som Expertvalet satt samman för att komma igång med ditt nya företag redan idag.

Starta -eget -foretag

 

Stegen som presenterats i denna checklista är tänkta som initiella tillvägagångssätt vid uppstart av en ny verksamhet. Via Arbetsförmedlingen kan du få mer ingående information om vad som gäller vid start av eget företag. Här kan du även erbjudas individuellt anpassad vägledning, stöd och service vid frågor om att starta och driva företag. För ytterligare information rekommenderas du även att besöka verksamt.se - en webbsida sammansatt av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket, med samlad information för dig som driver eller vill starta eget företag.

Nyttiga länkar

Myndigheter som kan hjälpa dig:

Nätverk och organisationer som kan ge dig råd:

Övriga kontakter:

Vid start av eget företag rekommenderas du att ha kontakt med din bank och andra former av rådgivare såsom bokföringshjälp, revisor eller jurist. Det är även en god idé att utveckla ett nätverk av personer och företag verksamma i den bransch du önskar etablera dig inom.