Kassasystem - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Var ska maskinen installeras?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 september 2021

6 tips för bäst pris på kassamaskin

Spara pengar med rätt kassamaskin

Vill er införskaffa ett kassasystem till ett bra pris? Då har ni kommit rätt. Nedan guidar vi er igenom ett antal steg som hjälper er välja rätt på vägen mot införskaffandet av den mest prisvärda kassaapparaten. Övergripande handlar det om att vara noga med att se över verksamhetens egna behov, och att välja den kassamaskin som passar er bäst, inte den som ser bäst ut. Det här gäller oavsett om det rör sig om en butik, en frisörsalong, ett café eller en restaurang.

Kassasystem, också kallad kassaapparat eller kassamaskin, utgör den centrala delen i kassasystemet, och ingår som en del i kassaregistret. Det är på kassamaskinen ni slår in köp eller beställningar, det är där köpen genomförs. Ofta placeras kassamaskinen på en kassalåda. Idag har kassamaskinen vanligtvis fler funktioner än bara betalning. Om ni exempelvis har en butik och ett kassasystem med en integrerad funktion för lagerstyrning, är det via kassamaskinen ni ser er lagerstatus.

Behöver ni ett kassasystem och vill åt det bästa priset för den bästa lösningen bör ni beställa offerter genom att fylla i formuläret ovan. Det är helt kostnadsfritt och medför inga förpiktelser

Steg för steg mot bäst pris på kassamaskinen

För att få bästa pris på kassamaskinen är det viktigt att välja en maskin som är branschanpassad och har de funktioner ni önskar. Nedan följer en steg-för-steg guide som hjälper er på vägen mot en prisvärd kassamaskin.

1. Utgå från den egna verksamheten och välj rätt funktioner

På marknaden finns en rad olika kassalösningar och kassamaskiner. Därför är det viktigt att fundera kring vilka behov ni har som kassamaskinen måste fylla. Omfattningen på kassasystemet i maskinen, och funktionerna systemet inkluderar påverkar priset.

Kassamaskinen kan nämligen innehålla en mängd olika funktioner utöver endast betalning. Det går till exempel att inkludera tjänster för lagerstyrning, bokning, kommunikation och beställning. Är ni ett stort företag, en butik eller en frisörsalong med flera anställda, finns också kassamaskiner med system som stödjer flera personliga inloggningar.

Se ett prisexempel på ett kassasystem anpassat till frisörsalong, där kostnaden är 29 000 kronor för det kompletta systemet och inkluderar stöd för flera personliga inloggningar. 

2. Välj en datoriserad kassa med PC eller Mac

Fler och fler företag väljer att skippa kassamaskinen och istället införskaffa en datoriserad kassa. Den datoriserade kassan innebär ett kassaprogram som installeras på antingen en PC- eller Mac-dator. Om ni redan har en Mac, iPad eller iPhone som kan användas till kassan, sparar ni in kostnaden för hårdvaran och betalar istället för kassaystemet som installeras på den. System som fungerar med iOS är bland annat iZettle och andra liknande alternativ

En PC-kassa kräver ofta en speciell kassadator, här är det alltså inte säkert att ni kan använda er redan befintliga. Ett kassasystem till Mac eller PC kostar från under 1000 kronor och uppåt. 

Ipad kassasystem.

3. Välj betalningslösning

De flesta leverantörer erbjuder flera olika betalningslösningar. När ni införskaffar en kassamaskin kan ni oftast välja att antingen köpa, hyra eller leasa kassamaskinen. Vad som passar er bäst beror till stor del på under hur lång tid ni är i behov av kassamaskinen, om den ska användas under en viss tid eller på obestämd tid.

Behöver ni kassamaskinen under en lång tid är det med all säkerhet mest prisvärt att köpa den, eftersom hyran för maskinen på lång sikt överstiger engångskostnaden som ett köp innebär. Behöver ni däremot maskinen under en kortare, begränsad period är den bästa lösningen att hyra den. När du hyr en kassamaskin betalar du en månadskostnad. Kostnaden för att hyra en kassamaskin varierar från bara några 100 kronor i månaden och uppåt.

4. Teckna ett avtal som gynnar er

När ni införskaffar en kassamaskin har avtalet betydelse för det långsiktiga priset. Se över om det mest prisvärda för er är att teckna ett avtal som inkluderar service och systemuppdateringar. Om ni väljer att hyra kassamaskinen är det vanligt att det ingår i priset.

5. Tänk på helheten

Även om ni just nu bara införskaffar kassamaskinen som en enskild enhet, är det bra att redan nu fundera över om ni kommer att utöka till ett mer omfattande kassasystem i framtiden. Det är inte säkert att olika enheter från olika leverantörer passar ihop, så om så är fallet bör ni välja att införskaffa maskinen från en leverantör som erbjuder hela kassasystem. Såhär slipper ni onödiga byten och nyköp av utrustning ni redan köpt.

6. Välj rätt leverantör

När ni funderat kring vad just er verksamhet är i behov av, samt vilka krav ni ställer på kassamaskinen bör ni jämföra produkter och priser från olika leverantörer. Via formuläret ovan kommer ni i kontakt med flera olika leverantörer, få upp till fyra skräddarsydda offerter - Helt gratis och utan förpliktelser!

Köpa kassamaskin som en del i kassaregistret

En kassamaskin kostar från cirka 6000 kronor och uppåt. Ofta köps kassamaskinen som en del i ett kassaregisterEnligt Skatteverkets riktlinjer kan du köpa ett kassaregister som uppfyller de nödvändiga kraven för ungefär 7000 kronor.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut