Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 7 juli 2021

Topp inspirationsbloggar i arbetslivet 2015

På Expertvalet är vi stolta över att presentera de topp 30 mest inspirerande bloggarna i arbetslivet 2015!

Med denna utmärkelse vill Expertvalet fokusera på inspirerande bloggar som delar med sig av värdefulla tips och råd som kan utveckla individer och företag i arbetslivet.

    • Hur ska du tala för att övertyga dina lyssnare? 
    • På vilka sätt kan företag använda sig av sociala medier? 
    • Vad krävs för att bli en bättre ledare? 

Målet med denna lista är att inspirera företag och yrkesmänniskor. Expertvalet jobbar annars med att förenkla företags inköpsprocesser, via oss kan ni kostnadsfritt beställa offerter på kaffemaskiner för företag, kassasystem och kopiatorer

Gemensamt för alla sidor är att de innehåller matnyttig information som kan sporra dig som läsare. Vi hoppas att du också kommer att besöka dem för att hitta inspiration och motivation i ditt arbete! 

Pontus Staunstrup

Pontus.

Pontus arbetar som strateg med fokus på digital strategi, content strategy, content marketing och sociala medier. Varje vecka publicerar han inlägget “Tre länkar värda att läsa”. Där är innehållet kort och koncist, men framförallt berikande för den som vill hålla sig uppdaterad inom kommunikation och marknadsföring.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?“Det som inspirerar mig i arbetet är just det jag försöker dela i min blogg: Kunskap, tips och ibland annorlunda tänk som gör att jag kan lära mig mer och bli bättre på det jag gör.”

Fredrik Pallin

Fredrik.

Fredrik ger konkreta och handfasta tips inom PR och digitala medier. Han förklarar på ett givande och lättförståeligt sätt hur individer och företag kan utvecklas på olika medieplattformar.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Fredrik hittar sin inspiration på många sätt. Han läser extremt mycket tidningar och blogginlägg, men menar framför allt att möten med människor är mycket inspirerande. Det är lättare än vad man tror att boka en fika med någon person man tycker verkar intressant, även om man kanske inte känner dem. Det värsta som kan hända är att de tackar nej till ett möte. 

Sara Hernandez

Sara.

I Saras blogg kan man läsa om digital kommunikation ur en konsults perspektiv. Hon delar generöst med sig av nyheter, kunskap samt olika tips inom kommunikation.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Det som inspirerar Sara är företag och människor som är generösa med att dela med sig av sin kunskap. Hon läser mycket bloggar och menar att det finns enormt mycket värdefullt innehåll därute. Att folk tar sig tid att dela med sig av sitt engagemang är väldigt inspirerande.

Joakim Arhammar

Joakim.

Joakim skriver om kommunikation med fokus på content marketing. Här kan man ta del av handfasta tips i hur man som avsändare skapar ett bra innehåll och en smart strategi för att nå ut till sina kunder.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Det som inspirerar Joakim i det dagliga arbetet är att höra vad hans arbetskollegor jobbar med, samt att få ta del av deras tankar och inspirationskällor. På arbetsplatsen använder de sig av den Facebookliknande tjänsten Yammer för att dela länkar och idéer med varandra. Där är han ofta inne och tankar upp med inspiration!

Klarabesked

Klara.

På Klarabesked ger Klara vägledning i hur man kan använda sig av språket. Hon delar med sig av olika metoder och knep för att fängsla lyssnarna vid en föreläsning eller kollegorna i lunchrummet. Klara driver även podcasten “Gör din röst hörd” som även den innehåller bra information.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Klara får den allra bästa inspirationen från två källor offline: Genom tystnaden i naturen och möten med andra människor. Hennes hetaste tips för att finna inspiration är att stänga av och gå ut i skogen samt att lyssna aktivt i vardagen. Hon menar att inspirationen finns närmare än man tror.

Hans Kullin

Hans.

Socialamedier är en blogg om PR och digital kommunikation. Här skriver Hans om nyheter och delar med sig av intressanta tips på hur du kan utvecklas inom olika plattformar.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?"Jag inspireras av hur andra använder digitala verktyg och jag brukar läsa bloggar och medier som skriver om intressanta case. Det kan man lära sig mycket av. Dessutom har jag alltid försökt prova nya plattformar och prova mig fram. På så vis ser man tidigt de som är innovativa och gör kreativa saker." 

Deepedition Digitalpr

Niclas-

På Digitalpr skriver Deeped och Sarah innehållsrika inlägg för att utbilda och utveckla företag och organisationer i digital kommunikation och sociala medier. De driver även podcasten “Social by default” tillsammans som också belyser bra information inom området.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Vi har pratat med Deeped på Digitalpr: “Min inspiration är lika delar nyfikenhet på hur människor beter sig, hur man med smart kommunikation kan förändra människors uppfattningar, känslor och i slutänden värderingar. Jag älskar att veta saker, och att det alltid finns saker att ta reda på. Min expertis bygger väldigt mycket på att alltid vara nyfiken på vad som kommer sen.”

Knowit

Sofia.

På Knowits blogg skriver bland annat Sofia om tips, nyheter och statistik som berör internet. Skribenterna tar upp olika delar inom kommunikation på ett intressant och lättförståeligt sätt.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?“Som konsulter inspireras vi av att sätta oss in i andra människors situation. Att se utmaningarna ur deras ögon och med utgångspunkt från de insikterna hitta rätt lösningar. Möten med människor och nya perspektiv är nästan alltid inspirerande, och hindrar en från att fastna i samma gamla hjulspår.”

Tommiecau

Tommie.

Tommie arbetar som strateg och rådgivare på digitalbyrån Comprend. I hans blogg kan man läsa eftertänksamma och innehållsrika inlägg som berör både kommunikation och HR.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Tommies tre bästa tips för att hitta inspiration i arbetet är möten med inspirerande människor, läsning av artiklar, bloggar eller böcker samt miljöombyten. Att förflytta arbetet utanför kontoret eller boka in en resa någonstans frigör en inspirerande kraft.

Betterbloggers

Better bloggers.

Betterbloggers drivs av Linda och Isabel som tillsammans delar med sig av vägledning i hur man kan stärka sin digitala närvaro genom att blogga. Här får man bra svar på alla möjliga relevanta frågor som berör bloggvärlden.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Vi har pratat med Linda. Hon menar att den främsta inspirationen kommer från medlemmarna på Better bloggers. Enligt henne så finns det mycket kreativitet i branschen och många frågor som väntar på svar. Att ge dem verktygen för att kunna göra sina jobb ännu bättre är en riktigt bra inspirationskälla!

Gillakommunikation

Ida.

Ida skriver intressanta inlägg där hon belyser olika vinklar inom kommunikation och sociala medier. Hon delar frikostigt med sig av statistik och tips för den som vill lära sig mer inom området.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Ida finner sin största inspiration genom nya möten och människor. Det får henne att bli kreativ.

Nyaledarskapet

Sverker.

På Nyaledarskapets blogg skriver Sverker innehållsrika inlägg om hur du kan tänka nytt i arbetslivet. Här får man ta del av bra verktyg för att växa och utvecklas.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Sverker delar med sig av en mängd bra tips för att hitta inspirationen. Några av dessa var bland annat långa snabba promenader, 60- och 70-talsmusik, första vackra dagen i mars och människor med humor. När du skrattar så syresätts hjärnan och du blir kreativare!

Försäljningschefen

Patrik utvecklar kunder, affärer och försäljning. I bloggen kan man läsa om delikata tips, modeller och strategier som riktar sig till både individer och företag som vill skapa ökad försäljning och ökad vinst.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Patrik menar att man måste jobba lite för att hitta inspirationen. Det är först när man hunnit lära sig mer inom ett område som man får idéer, vilket sedan ger inspiration till att göra mer. Enligt honom är inspirationen som kommer inifrån när man hittat något man verkligen trivs med är den starkaste formen.

Cecilia Olsson Jers

Cecilia.

Cecilia skriver om vilka retoriska knep man kan använda sig av för att bli uppfattad som trovärdig. Hon belyser vikten av att anpassa språk, kropp, tanke och handling unikt i varje situation för att fängsla sin publik.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?För Cecilia är möjligheten att kunna växla tempo i jobbet viktigt. Att gå från intensiva stunder med mycket folk omkring sig till avskilda, ensamma skrivperioder är betydande för inspirationen. Människor som ger återkoppling, både positiv och negativ, är också inspirerande. 

Resumé

Digge.

På Resumé delar Digge med sig av nyheter och trender inom marknadsföring. Inläggen är lättsamma och givande för den som snabbt vill ta del av information för att hålla sig uppdaterad inom området.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?“Flera saker inspirerar mig i arbetslivet. En av de främsta sakerna är generositet. Allt för få företag är generösa med att bjuda på sig själva i form av insikter kring arbetet, utmaningar de stött på eller bra lärdomar de gjort. Några gör det, och det känns alltid lika kul att få höra hur andra “har det”.”

VD-BLOGG

Erik.

På VD-BLOGG kan man läsa om olika modeller, strategier och infallsvinklar inom ledarskap. Varje inlägg är intressant och innehåller goda tips och råd för företag som vill utvecklas.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Vi har pratat med Erik på VD-BLOGG. Han tror att inspirationen kan komma på de mest oväntade platser vid de mest oväntade tillfällen. Med familjen, i skogen, på nätet etc. Enligt honom kan man inte bara sitta och vänta på att inspirationen ska komma. Är man oinspirerad - ut och leta!

Cecilia Victoria Åslund

Cecilia.

Cecilia skriver om trender och nyheter inom sociala medier. En bra blogg när man vill hålla sig uppdaterad om utvecklingen i olika kanaler såsom Facebook, Twitter och Instagram.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?“Min inspiration finner jag genom att läsa samt hålla mig uppdaterad inom min genre. Det händer alltid något nytt inom sociala medier, så det gäller att ha en bra omvärldsbevakning! Jag följer bloggare, Facebook-sidor och hittar mycket information som jag inspireras av via Twitter. Sociala medier är en otroligt viktig del för att kunna hålla mig uppdaterad!”

Mediaklar

MEDIAKLAR.COM

Kaethe

Mediaklar har en modern syn på PR och marknadsföring. I deras blogg får man guidning i hur man kan lyckas med företagsbloggen och företagets sociala mediekanaler.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Vi har pratat med Käthe på Mediaklar. Några av hennes bästa tips för att hitta inspiration är att använda sig av kortsiktiga mål som man kan uppfylla ganska omgående. Hon rekommenderar även att byta miljö ibland och att arbeta med människor som ger energi.

Kntnt

Thomas.

På Kntnt skriver Thomas och olika gästbloggare om content marketing på ett tydligt och lätttsamt sätt. Du får ta del av tipsen du behöver för att skapa de bästa förutsättningarna för dig och ditt företags marknadsföring.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?“Enkelt uttryckt så är drivkraften att hjälpa marknadsförare att göra ett bättre jobb. Deras problem, frågor och erfarenheter är en inspirationskälla. Artiklar, bloggar och poddar från forskare, experter och andra marknadsförare är också inspirerande.”

Navigator

Leif.

På Navigators blogg kan man läsa om vad som krävs för att skapa starka varumärken. De har en bra bredd och variation. Vissa inlägg riktar in sig på en specifik kanal inom sociala medier medan andra belyser trender på marknaden.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Vi har pratat med Leif på Navigator. Inspirationen hittar han och hans kollegor genom att följa aktuella ämnen genom deras internationella nätverk, en mängd internationella bloggar, gå på konferenser och använda sig av olika diskussionsgrupper.

HD

Sandra.

I denna blogg skriver Sandra om nyheter på internet och i mediebranchen. Hon bjuder på en mängd spännande inlägg med spekulationer som berör teknik, prylar och sociala medier.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?"Jag får absolut mest inspiration i mina digitala nätverk och genom att läsa mycket. Mina kontakter på Twitter, Facebook, Linkedin och i bloggosfären är en outtömlig källa. De bidrar till att hjälpa mig vrida på perspektiven, hjälper mig hålla mig uppdaterad kring nyheter och lanseringar och väcker tankar som sedan resulterar i nya arbetssätt i vår organisation och rätt ofta i krönikor som hamnar i Taggat".

Viggo

Viggo.

På Dagensmedia skriver Viggo om nyheter, tips och råd inom medier och journalistik. Inläggen är intressanta och inkluderar mycket inom kommunikation.

Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att hitta inspiration i ditt arbete?Viggo tycker att det bästa sättet att hitta inspiration är att följa tiden. Att ta reda på vad som händer just nu och fråga sig själv om man har en åsikt om det. För honom är den digitala revolutionen alltid utgångpunkten.

 

Carin.

Carin Fredlund

Carin skriver läsvärda och eftertänksamma inlägg som berör varumärkesfrågor. Med ett journalistiskt språk delar hon med sig av olika tips och råd inom området.

 

 

Olof.

Olof Röhlander

I Olofs blogg kan man läsa jordnära inlägg om mental träning. Helt enkelt en “må-bra-blogg” som peppar och inspirerar.

 

 

Jenny.

Jenny Backryd

Jenny skriver om erfaranheter som karriärkvinna och mamma. I hennes blogg får man ta del av en härlig blandning av vardagshändelser, funderingar och tips för att utvecklas.

 

 

Lena.

Kreafon

På Kreafonbloggen skriver bland annat Lena om marknadsföring och kommunikation. Hon delar med sig av intressanta och relevanta inlägg för företag och individer som vill växa inom dessa områden.

 

 

Torkild.

Torkild Sköld

Torkild skriver för att utveckla och inspirera människor och verksamheter. I bloggen kan man läsa om ledarskap och intressanta spekulationer kring livet som både Torkild och olika gästbloggare delar med sig av.

 

 

 

Annasledarskap

Anna skriver en ledarskapsblogg från en ung ledares perspektiv. Hon är en frisk fläkt som tar upp bra synpunkter och tips för dig som vill utvecklas i arbetslivet.

 

 

Johan.

Explorecurate

På Explorecurate skriver Johan om tips och nyheter rörande digitala kanaler som man kan grotta ner sig i. Inläggen är lättsamma, intressanta och tydliga för den som vill inspireras av den digitala livsstilen.

 

 

 

Johan.

Johan Ronnestram

Johan är vass på varumärkesfrågor. I hans blogg delar han med sig av kunskap i hur företag och individer kan stärka sin branding och utvecklas på marknaden.

 

 

Bloggarna har blivit nominerade från följande 3 kriterier:

1. Ny inspiration

Att det går att ta del av tips, råd och berikande information som inspirerar på bloggen.

2. Uppdaterad

Att bloggen uppdateras kontinuerligt.

3. Aktiva inom sitt ämnesområde

Att bloggaren arbetar eller studerar inom fältet som hen skriver om.

Bloggarna presenteras inte efter någon rangordning då de alla behandlar olika ämnesområden. De är alla lika inspirerande och därav alla värda ett besök!

Topp inspirationsbloggar i arbetslivet 2015

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?