Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 9 juli 2021

21 Backup Posts for Social Media

21 backup posts for social media.

Sociala medier, något som alla pratar om, alla ska vara med på och som alla företag ska uppehålla med intressant material för att hållas igång. Men vad ska man egentligen posta på sociala medier?

För att hjälpa ert företag på traven har Expertvalet lagt ihop den ultimata backup planen - för alla de gånger som kreativiteten saknas och du inte vet vad du ska posta.

Här hittar du 21 backup statusar för de viktigaste sociala medierna; Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat och Youtube.

Vi har dessutom inkluderat tre inspiratörer för varje socialt medium. Kolla in företagen som gör ett superbt jobb med att uppehålla respektive nätverk och inspireras av deras förmåga att engagera med följare och kunder!

Kom ihåg!
We don’t have a choice on whether we do social media, the question is how well we do it.

Happy tweeting, facebooking, snappin’, instagramming linkedining och tubing!

* Längst ner hittar du infografen som helhet. Gillar du den? Dela den gärna vidare på din hemsida eller på valfritt socialt medium!

Backup för Facebook.

På Ben & Jerry's Facebooksida så hittar man en fin blandning av artiklar, roliga bilder och filmer. Se även hur de ofta kombinerar en bild med en fråga, ett jättebra sätt att skapa interaktion!

En annan grej som Ben & Jerry's gör bra är att svara på kommentarer - något som alltid uppskattas av följarna!

En mycket bra Facebooksida att hämta inspiration från!

Agria Djurförsäkring Hund har eventuellt en liten fördel när det gäller sociala medier - för vem gillar inte söta hundar? De är endå mycket välvärda att nämna som inspiration! De jobbar bra med sin Facebooksida genom att skapa bra innehåll som passar sociala medier.

Gör precis det som Agria gör bäst - lägg upp inspirerande filmer, roliga bilder och ställ korta frågor!

Kolla in och inspireras!

Fastighetsbyrån använder sin Facebooksida på absolut rätt sätt - här delar de med sig av inspiration och videor som uppskattas av följarna! Vad vi verkligen gillar är att de använder Facebook för att livestreama visnigar - innovativt och kul tycker vi!

Kika in och ta exempel för hur ni kan använda er Facebooksida!

Backup för twitter.

Axfood

Axfood blandar matnyttiga tips med insikter i branschen på sitt Twitterflöde. Retweetsen är relevanta och vi gillar skarpt att man ibland också får se människorna bakom Axfood och vad de tycker!

Random facts är också bra att tweeta, precis som Axfood gör!

Kolla in och inspireras!

Saltåkvarn

Saltåkvarn har ett fint sammansatt Twitterflöde som uppdateras av VD Johan, också ett bra sätt att uppehålla Twitter, samt hålla det intressant. Här hittar man en blandning av relevanta retweets och delningar av intressanta artiklar.

Det är också kul att se uppdateringar om vad som sker hos Saltåkvarn emellanåt!

Kolla in och ta exempel av en duktig Twittrare!

Advokatfirman Delphi

Retweets, nyheter och uppvisning av projekt, precis sådant som intresserar följarna - det hittar man i Delphis Twitterflöde! Vi gillar också att de delar med sig av uppdateringar från event - ett mycket bra sätt att använda Twitter.

Kika in hos Delphi Advokatbyrå och ta exempel av deras Twitterfeed!

Backup för LinkedIn

På Skanskas LinkedIn hittar man en fin blandning av allt man vill veta om företaget. I flödet blandas branschnyheter, korta projektbeskrivningar och roliga bilder om vardagen på Skanska.

Kika in och inspireras!

I JM:s LinkedInflöde så hittar man allt från rapporter till projektbeskrivningar - precis sådant som ska finnas där. Det som vi gillar lite extra är presentationerna av medarbetarna - superbra idé att lägga upp på LinkedIn.

Kolla in och ta med det bästa till ert flöde!

Klarna delar med sida av mycket smått och gott på LinkedIn som kommande event, pressmeddelanden, tips och reklamfilmer. Det som vi gillar extra mycket är att de delar med sig av företagskulturen, ett mycket bra sätt att andvända LinkedIn på. Vi menar vem vill inte se en bild på en Pokemon på kontoret?

Kolla in och inspireras!

Backup för Instagram,

Itrim

I Itrims Instagramflöde så hittar man en perfekt blandning mellan produktuppvisning, produktanvändning och roligheter från kontoret. Det som vi tycker är bäst med Itrim är att de lyckats skapa ett flöde fullt med inspiration - det som Instagram handlar om!

Vi rekommenderar starkt att ni kikar in på Itrims flöde när ni behöver inspiration för hur ert Instagram konto borde se ut!

Birka Cruises

På Birka Cruises kan man dethär med att Instagramma. I flödet hittar man härliga bilder av färjor samt som man visar det bästa med att jobba till sjöss. Vi gillar även hur de repostar resenärernas underbara bilder - en timesaver och uppskattning samtidigt!

Kolla in för att hitta inspiration till ert Instagramkonto!

MediaMarkt

På MediaMarkt så hänger man med i trenderna och Instagram används flitigt för att nå kunderna! Med en blandning av humor och aktuella händelser så äger de på Instagram!

Ta lärdom av MediaMarkt, speciellt när det gäller att använda aktuella händelser för att nå ut till dina kunder!

Backup för snapchat.

Kidsbrandstore

Snapchat: kidsbrandstore

På Kidsbrandstore används Snapchat flitigt. Här får man följa med bakom kulisserna - både på fotograferingar och i lagret. Följ, se och lär hur man använder snapchat som företag för att nå ut till kunderna med sitt varumärke!

Veckorevyn

Snapchat: veckorevyn

På Veckorevyn så använder man Snapchat ofta och på ett mycket bra sätt. De håller ofta tävlingar som gissa kändisen - superkul idé och superkul att följa!

Kolla in och ta exempel!

Feber

Snapchat: feberse

Feber använder Snapchat på absolut rätt sätt - till exempel genom att ta med följarna på mässor och event. Något som ni absolut kan ta efter!

Kolla in och se hur ni bäst kan dela med er av er verksamhet!

Backup för YouTube.

Atea

Med en blandning av produktvisningar, föreläsningar och tankar om teknik så visar Atea exakt hur bra man kan använda och bygga upp en bra Youtubekanal. Vi gillar att de även inkluderar lite mer personliga klipp som deltagandet i STHLM 10.

Kolla in och inspireras till att utveckla er Youtubekanal ni också!

Com Hem

På Com Hems Youtube kanal hittar man främst reklamfilmer men även annat smått och gått som livestreams och produktvisningar. Det som vi gillar mest är serien Play Team testar - ett bra exempel på material att posta på Youtube. Hoppas att serien fortsätter samt att Com Hem fortsätter utveckla sin kanal i den riktningen!

Kika in och inspireras - kanske ni kan gör en liknande serie?

Tekniska Verken

Tekniska Verken har verkligen en mycket bra sammansatt Youtubekanal med bra material. Här hittar man miniserier som skapar medvetenhet blandat med timelapsvideor av projekt. Helt enkelt superb Youtubekanal med mycket och bra innehåll!

Här hittar ni verkligen inspiration till hur ni kan förnya er Youtubekanal!

Infografik sammanställning.

Gillar du infografen och bilderna? Kopiera HTML koden nedan för att enkelt lägga in den på din hemsida!

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?