Kundservice: 010-884 81 69
Måndag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Senast uppdaterad: 07. december 2018

15 misslyckanden som ledde till framgång

Inspirerande infograf om att lyckas

Det kryllar av framgångshistorier omkring oss. Många drömmer om att lyckas och bli framgångsrika inom olika områden - men få vill verkligen gå igenom den krångliga väg som leder till framgång. För framgång - det är inget som kommer ensam.

James Dyson, uppfinnaren av den första påslösa dammsugaren, sade en gång “Framgång är uppbyggt av 99 % misslyckanden” och detta stämmer ganska långt för de flesta framgångshistorier. Det är inte många som verkligen slår igenom på första gången.

För att stöda entreprenörer där ute och att belysa faktumet att framgångshistorier inte alltid är så svartvita som vi vill få dem att framstå som, har Expertvalet sammanställt en infograf. Infografen presenterar 15 framgångshistorier som alla föregås av misslyckanden efter misslyckanden.

15Företagare Som Misslyckats Innan Framgaang

<div style="clear:both"> <a href="https://www.expertvalet.se/blogg/2017/05/15-misslyckanden-som-ledde-till-framgaang" target="_blank"><img src="30877" width="770" title="15MisslyckandenInnanFramgaang" alt="15 företagare som misslyckades innan de blev framgångsrika" border="0" /> </a> </div>

 

Listan består alltså av 15 entreprenörer och andra framgångsrika personer som lyckats ta sig dit de är idag trots motgångar under vägen. Dessa historier ger en tröst i stunder som känns hopplösa. Om Walt Disney blivit sparkad p.g.a. dålig fantasi, då har nog ingen något att vara orolig över känns det som.

GoPro:s grundare, Nicholas Woodman, slösade bort 3,9 miljoner dollar på en startupidé som aldrig blev något. JK Rowling, en av världens mest förmögna kvinnor idag, levde länge på statliga bidrag och hade nästan inte råd med mat innan hon slog igenom med serien om Harry Potter.

En annan uppiggande historia är Colonel Sanders, grundaren av snabbmatssuccén KFC. Hans recept på friterad höna fick avslag 1000 gånger innan han till slut startade eget som 56 åring, och lyckades.

Så känner du att din motivation är i botten och att du inte kan ta dig ur ditt senaste misslyckande? Ryck upp dig och låt dig inspireras av Expertvalets infograf!