Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 juni 2021

20 tips för att undvika misslyckanden som nyföretagare

Startupföretag är idag allt vanligare och attraktivare än tidigare. Fler följer sina drömmar och väljer att satsa på något eget än att jobba för de stora jättarna som varit normen tidigare. Men det kräver en hel del av den nya företagaren för att lyckas och undvika misslyckanden.

Ett misslyckande behöver ändå inte betyda att du måste ge upp. Det kan faktiskt vara en riktigt bra lärdom att misslyckas. Du får bara se till att du tar dig tillbaka upp på benen starkare än tidigare. Ett bra sätt att undvika misslyckanden är dock att lära sig av andras misstag - de har ju redan inträffat, varför ska du behöva repetera dem?

Expertvalet har därför sammanställt en infograf för att hjälpa dig som nyföretagare en bit på vägen. Infografen innehåller 20 tips på hur du kan undvika de typiska misslyckanden som ofta drabbar startupföretag. Ta del av infografen och lär dig!

20 tips undvika misslyckande startups.

If you would like to use this infographic on your website, use the embed code below:

Det finns knappast de som tror att det är en dans på rosor att starta eget. Det finns en hel del risker som man måste vara medveten om. Är du dock väl förberedd och vet hur du ska handskas med problem och misslyckanden är du redan en bra bit på vägen.

Viktiga saker att hålla reda på för att undgå misslyckanden är följande:

    • Ta hand om dina kontakter
    • Planera
    • Ha koll på dina konkurrenter
    • Var motiverad

Genom att lyssna på dina kunder och verkligen investera tid i att lära känna dem tar dig en god bit på vägen. Flera företag misslyckas med att lära sig vad kunderna egentligen är ute efter och då kan det i flera fall vara kört. Du går miste om de få kontakter du skaffat och det kan vara svårt att återfå förtroendet efter ett sådan misslyckande.

Att planera och kartlägga din verksamhet är även mycket viktigt för att förebygga misslyckanden. Ha en plan med klara mål för att ha något att sikta på. Det är även viktigt att man går igenom investeringar man tänkt göra noga på förhand så att det finns plats för så lite överraskningar som möjligt.

Att hålla koll på sina konkurrenter är även A och O då det kommer till att lyckas. Det sägs ju att man ska vara ett steg framför sin konkurrent, och detta stämmer väl. Var uppdaterad med vad de håller på med och se till att du kan göra det samma - men många gånger bättre!

Sist men inte minst gäller det att vara motiverad. En positiv attityd hjälper alla situationer, och så är det även inom företagsvärlden. Ha koll på vad dina styrkor är och satsa på dem. Försök alltid förbättra dig och sträva alltid framåt.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner