Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 7 juli 2021

8 saker du inte visste om världens miljardärer

Överraskande fakta från Forbes lista över miljardärer 2017

Under 2017 fanns det 2043 dollarmiljardärer i världen, det är en ökning på 13 % jämfört med 2016, då det fanns 1810 stycken. Av dessa 2043 är bara 11 % kvinnor, vilka kan räknas till 227 stycken. Även 2016 var det 11% kvinnor på listan, då 202 stycken ansågs vara dollarmiljardärer. 25 stycken fler kvinnor har kommit över den magiska gränsen, och förhoppningsvis kan vi se många fler framöver.

Annan fakta vad gäller Forbes lista över miljardärer under året är att de tre yngsta på listan kommer från Norge. När det kommer till svenska dollarmiljardärer är det Stefan Persson, VD för H&M, som kommer först på plats 43. Den andra svensken på listan är Hans Rausing, plats 96. Sammanlagt har Sverige 31 personer på listan, varav 22.5 % är kvinnor. Sveriges rikaste kvinna är Kirsten Rausing, på plats 239, med en förmögenhet på 6 miljarder dollar.

Notera dock att detta är Forbes sammanställning av hur det såg ut i slutet av 2017. Vill ni istället ta en titt på den live-uppdaterade listan finner ni den på Forbes hemsida, där personers förmögenheter och plats på ranking ändrar sig från dag till dag.

I infografiken nedan finner ni spännande och överraskande fakta om listan på dollarmiljardärer som Forbes sammanställer varje år. Visste ni till exempel att för att ha störst chans att bli miljardär ska ni plugga till ingenjör? Eller att det går att bli miljardär på att sälja paraplyn?

Infografik: Världens rikaste personer

De första dagarna på det nya året är här och det är dags att börja fundera på de där nyårslöftena ni lovade er själva att genomföra. Ett av de vanligaste nyårslöftena är att fatta bättre ekonomiska beslut. Att inte lägga pengar på onödiga småsaker, eller dyra prylar som bara blir liggande. Majoriteten av oss vill bli rika, men det är bara ett fåtal som faktiskt kan bli de rikaste av de rika. Vilka är egentligen de rikaste personerna på vår jord? Var bor de? Hur blev de så rika? Vad studerade de och hur startade deras arbetskarriär?

Expertvalet har analyserat data från Forbes lista över dollarmiljardärer och skapat en infografik med mindre kända fakta kring världens rikaste miljardärer. I infografiken visar vi till exempel vilken stad som har flest dollarmiljardärer, andel kvinnliga personer på listan och hur de faktiskt blev så rika som de är.

Utöver Forbes lista har även information hämtats från Aaron Wallis Sales Recruitments rapport, för att få djupare information om hur personerna på listan faktiskt blev rika. Har de byggt upp sina imperium själva eller har de ärvt större delen av sin förmögenhet? Dessutom står det om vad det vanligaste första jobbet är samt vad som bör pluggas för att ha störst chans att komma med på listan i framtiden.

Miljardärer.

If you would like to use this infographic on your website, use the embed code below:

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner