Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 8 juli 2021

Sveriges bästa B2B företagsbloggar 2016

Bästa företagsbloggar 2016.

På Expertvalet är vi stolta att presentera Sveriges 30 bästa B2B företagsbloggar 2016!

Med denna utmärkelse vill vi hylla företag inom B2B som genom sina bloggar delar med sig av sin kunskap. Att blogga som B2B företag kan ses som en utmaning men dessa företag visar att man kan lyckas med sin företagsblogg om man vill.

I denna lista sker ingen rangordning på vilken blogg som är bäst eller sämst. Vi har skrapat fram de bästa och de är alla värda ett besök. Bloggarna är alla unika och ger värdefull information inom sitt expertområde. Om inte annat så kan man inspireras av företagens sätt att blogga.

Expertvalet har varit i kontakt med skribenterna av de nominerade bloggarna och en del har valt att svara på den öppna frågan: Vad är ditt bästa tips till en företagare? Läs svaren nedan för att få bloggtips eller allmänna tips för företagande, upptäck och inspireras!

Kolla in vår senast uppdaterade lista här: Sveriges bästa företagsbloggar 2020!

Om Expertvalet

Vi har sammanställt listan för att uppmärksamma det arbete som svenska företag för att skapa bra digitalt innehåll. Expertvalet är en offerttjänst där företag kan kostnadsfritt kan beställa offerter på bland annat att hyra skrivare, hyra kaffemaskin och kassasytem till butiker

Är ert företag ett av de 30 bästa? Alla nominerade är välkomna att använda bilden nedan för att sprida budskapet. Kopiera HTML koden till vänster om bilden så kan ni använda den på er företagsblogg.

Sveriges bästa B2B företagsbloggar 2016

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

Speedledger

Speedledger är ett mjukvaruföretag som erbjuder webbaserade bokförngs- och faktureringsprogam. På deras blogg kan du läsa om hur man hanterar diverse bokföringssituationer. Artiklarna är informativa samtidigt som det levererar humor, vem har sagt att en blogg om bokföring måste vara tråkig? Läs till exempel om hur du bokförfika men lär dig också om varifrån ordet kommer. Bokföring med en twist, det gillar vi!

Vad är ert bästa tips till en företagare?

“Brinn för det du gör. Det är självklart viktigt att alltid har full koll på verksamheten, bokföringen och din marknad, men om du inte tycker att det du faktiskt gör är roligt kommer ingen annan heller att göra det.”

Speedledger

PWC - Tax Matters

PWC driver bloggen Tax Matters som fokuserar på skattefrågor och nyheter kring skatter. Tax Matters behandlar skattefrågor på ett lättläst och pedagogiskt sätt som gör de svåraste skattesituationerna lätta att förstå. Läs till exempel om skatter och delningsekonomin, den nya arvskatten eller avskrivning av goodwill och interprissättning.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Som företagare är det viktigt att hålla sig uppdaterad och följa utvecklingen på skatteområdet. Just nu pågår det dessutom ett antal olika utredningar som kan komma att påverka skattereglerna för fåmansföretagare. Skatt är ett komplicerat område och det gäller att se sambandet mellan verksamheten och och skattefrågorna så som t.ex. moms, tull, entreprenörskatt, sociala avgifter, internprissättning, bolagsskatt mm och hur de kan behöva hanteras vid förändrade regler. Med Sveriges skatteblogg Tax matters håller du dig uppdaterad om det senaste inom skatteområdet."

 PWC

Lundalogik

Lundalogik är experter på CRM-system och jobbar med att förbättra sina kunders försäljning och kundhantering. På CRM- och säljbloggen kan du läsa om tips för hur man förbättrar sin säljprocess och inspirerade sammandrag från intressanta föreläsningar. Kolla även in deras välgjorda infografik som ger en överskådlig bild över tipsen!

Vad är ert bästa tips till en företagare?

”Var det där företaget som man vill vara kund hos! När produkter och tjänster blir allt mer lika varandra och det blir svårare att utskilja sig med såväl pris som marknadsföring kan affärsbeslut inte längre enbart vara rationella, de blir emotionella. Se därmed till att du blir det naturliga valet. Var enkel att ha och göra med. Håll vad du lovat. Underlova och överleverera. Överraska. Svårare än så är det inte att slå sina konkurrenter på fingrarna.”

 Lundalogik.

Loopia

Webbhotellet Loopias företagsblogg är en sådan som skapar värde för läsaren. Innehållet på bloggen är en blandning mellan tips från deras expertområden och artiklar som är roliga att läsa. Få tips om hur du undviker att beaktas som spam eller läs om nyheter i internetvärlden. På bloggen hittar du även trevliga artiklar om till exempel internets historia och reklamfilmstävlingar.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Vårt bästa tips till dig som vill lyckas med ditt företagsbloggande är att tona ned säljbiten i dina inlägg så gott det går. Fokusera istället på att skriva värdefulla inlägg som engagerar, guidar och hjälper dina läsare. För oss som driver webbhotell kan det t ex vara tips om hur du driver trafik till din sajt, en guide om hur du startar en blogg eller en skola i sökmotoroptimering. Inlägg som innehåller någon form av värde för dina läsare kan öka deras förtroende för dig som företag och leda till att de blir lojala kunder. Att erbjuda värdefull information istället för sälj kan alltså löna sig i längden.”

 Loopia.

Moderskeppet

Moderskeppet är en hemsida som erbjuder kursen inom foto, design, video och webb. På deras blogg kan du läsa om allt från konkreta tips för redigering till var man hittar inspiration. Hos Moderskeppet hittar du all hjälp som behövs för att skapa bra content.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

“Sätt upp ett foto på ett ansikte som tittar rakt in i kameran jämte skärmen. Din skärm är som spegel, den reflekterar ditt eget ansikte och du börjar omedvetet skriva med dig själv som publik. Ett foto jämte skärmen gör att du hela tiden omkalibrerar "din röst" mot någon annan.” [om bloggande]

 Moderskeppet.

IBM

IT-företaget IBM Sverige driver bloggen En Smartare Planet där medarbetare bloggar om just det, en smartare planet. Innehållet är blandat och du som läsare hittar lätt en artikel som intresserar. Läs om allt från överföring av tunga filer till smarta storstäder eller digital transformation.

Vad är ert bästa tips till företag?

"Då vi har kört och utvecklat våran blogg över ett antal år så har vi lärt oss en hel del under resans gång. Skall jag försöka sammanfatta tänker jag på följande:

  • Identifiera relevanta personer som vill blogga, tvång fungerar mycket sällan - speciellt inte över tid.
  • Undvik att "spökskriva" för andra - lägg hellre resurserna på att hjälpa dem som vill skriva men som kan behöva stöd.
  • Fundera en extra gång på vem som är målgruppen; "what's in it for them" - dela kunskap och erfarenhet!
  • Vad vill du som avsändare uppnå? Sätt någon form av mål, mål som även går att mäta."
IBM-
 

Business Bloggers

Business Bloggers erbjuder kurser och rådgivning inom företagsbloggning, så det är väl ingen överraskning att de är med på listan. De vet absolut vad de gör! På bloggen kan du läsa om marknadsföringsmetoder och hur de kan tillämpas samt spännande uppdateringar kring evenemang som ordnats. Läs om hur ert företag kan förbättra er blogg!

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Dela med er och var generös, då får ni så mycket tillbaka!"

 Business Bloggers.

Exsitec

Exsitec är experter inom verksamhetssystem som till exempel affärsystem, beslutsstöd och mobila lösningar. På bloggen kan du läsa om nya programuppdateringar och hur de fungerar. Via bloggen hittar du även Mobilpodden var de behandlar IT-marknaden och dess framfart, mycket intressant läsning och lyssning.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

“Mitt tips till de företag som vill starta en blogg är att uppdatera regelbundet och se till så att varje inlägg ger läsaren något, tex ett tips eller ny kunskap. Bloggen ska vara intressant och måste leverera värde för att skapa återkommande besökare.”

Exsetic.
 

Ansvarsfullt.se

Ansvarsfullt.se är en ny lanserad tjänst som erbjuder ett självreglerande, webbaserat kvalitetssystem. Även om hemsidan är ny så har de redan skapat en blogg som är värd att nämnas. Läs om tips för att förbättra arbetsklimatet och håll dig uppdaterad kring arbetsplatslagar eller arbetsplatsforskning.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

“Om man tänker igenom och förbereder sig för de mål och scenarios som man ser, då kan man bättre hantera de utmaningar och möjligheter som kommer. Sedan är det bara att ta på sig Möjlighetsglasögonen och ge sig ut på marknaden. Där väntar nya kunder, affärer, samarbetspartners och möjligheter som kan göra skillnad!”

Ansvarsfullt. 

Stockholms Skrivbyrå

Stockholms Skrivbyrå är en byrå med många järn i elden. Bemanning, rekrytering men också med stort fokus på kommunikation och textproducering. På deras blogg hittar du många nyttiga artiklar om att skriva texter och hur man förbättrar kommunikationen till sina kunder. Läs bland annat om hur man ökar antalet följare på LinkedIn eller om vad kvalitativt innehåll är.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

“Oavsett om man driver ett stort företag eller en enmansfirma är det klokt att fundera över sina målgruppers drivkrafter och köpbeteende. Var handlar kunderna? Vad är de intresserade av? Vilken typ av information och inspiration behöver de för att bestämma sig för om de ska välja era tjänster eller handla era produkter? Ta reda på så mycket som möjligt så blir det lättare att välja rätt strategi för marknadsföring och försäljning. Tänk också på att att låta traditionella och digitala försäljningskanaler samspela på ett smart sätt!”

 Stockholms skrivbyrå.

Hägvall & Sjöman

Hägvall & Sjöman är marknadskonsulter med fokus på B2B marknadsföring vilket märks mycket väl i deras blogg. På bloggen kan man läsa om nyheter inom B2B marknadsföring och allmänna tips om hur man kan tänka för att förbättra sin marknadsföring. Med intresseväckande rubriker som “Spelar du Finns i sjön med dina kunder? Eller hjälper du dem köpa?” så bjuder de på givande läsning.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"För att lyckas som företagare är A och O att du har koll på dina kunders behov och förstår hur de fattar sina beslut. När det gäller B2B är vägen till affär ofta lång och inte helt okomplicerad. Samtidigt är flera personer involverade i beslutsprocessen. I en tid när kunderna är alltmer pålästa inför kontakten med dig som leverantör handlar det om att lära sig kommunicera på kundens villkor. Att inspirera och förse dem med den kunskap de behöver inför köpbeslutet och på så sätt vinna deras förtroende och i slutänden en ömsesidigt positiv affär. Affärsdrivande marknadsföring som attraherar snarare än basunerar. Lycka till!"

 Hägvall sjöman.

Visma

Visma erbjuder tjänster inom flera sektorer som är relevanta för företagare. På deras blogg Visma Blogg Sverige så kan du läsa intressanta artiklar om bland annat affärsystem, lön & HR, inköp och redovisning. Undrar du över något inom något av ämnena så hittar ni förmodligen svaret på Vismas blogg. Samtidigt kan ni läsa välskrivna artiklar om vad som händer i företagarvärlden.

Vad är ert bästa tips till en företagare? 

"Smalna av ämnet och skriv med läsaren i åtanke. Den som läser ska kunna känna att texten tilltalar och ger någon form av nytta. Även om man som vi, skriver om ekonomi- och affärssystem så har vi valt att prata utifrån effektivisering eftersom det är det värde vi levererar. Då blir det genast mycket mer intressant för läsaren. Och viktigast av allt - låt alla som vill blogga."

 

Visma. 

ROI Rekrytering

På ROI Rekryterings företagsblogg kan man läsa artiklar om HR och rekrytering och lite till. Läsaren får ta del av tips och uppdateringar kring vad som är nytt på marknaden. Med artiklar om sociala medier, hur man förhåller sig till generation Z och företagskultur så levererar de värde till läsaren.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Tänk på läsaren och deras situation – vilka utmaningar har de i sin vardag och hur kan du hjälpa till att lösa dom? Bloggen är ett sätt att skapa en relation med följarna, bjuda på kunskap och erfarenhet, ge tips och råd – men sälj aldrig. En stående regel jag har i all kommunikation är; ge bort 90% av din kunskap så kommer de resterande 10% att driva ditt företag framåt."

ROI Rekrytering. 

HR Akuten

HR Akuten är ett företag bestående av konsulter inom human resource. De erbjuder bland annat konsulttjänster, rektytering, förhandlingar samt som de håller seminarium. På deras blogg kan du läsa debatt artiklar om vad som händer inom HR branshen. De täcker aktuella ämnen och kan hjälpa företag att tänka lite längre. Se HR ur en vinkel som kanske inte var möjlig innan.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Keep it Simple. Utgå inte från amerikanska företagsideal utan utgå från din verksamhet och var du står."

 HR Akuten.

PWC Företagarbloggen

PWC som jobbar med revision, redovisning och skatte- och affärsrådgivning har även valt att satsa på en givande blogg. Företagarbloggen levererar nyttiga artiklar med tips inom allt som har med företagande att göra. Samtidigt täcker de nya situationer på marknaden och hur företagare ska tackla dem och breddar innehållet med kundfall för inspiration.

Vad är ert bästa tips till en företagare?

"Att driva företag är både fantastiskt roligt och komplext. Du ställs hela tiden inför nya utmaningar. För att skapa en stabil grund är det bra att lära sig så mycket som möjligt om den ekonomiska redovisningen, även om du anlitar hjälp. Till syvende och sist är du som är ansvarig för att ditt företag står på en ekonomisk plattform som håller."

 PWC.

Doidea

Doidea jobbar med både inbound marknadsföring och CRM-system. På företagsbloggen kan du läsa artiklar relaterade till olika aspekter av inbound marknadsföring. Doidea levererar en blandning av intervjuer med intressanta personer och djupdykningar i aktuella ämnen som sökmotoroptimering, Google Adwords och content marknadsföring.

Vad är ert bästa tips till en företagare? 

"Bloggandet är kritiskt för att kunna generera leads och affärer. Men skaffa dig först en klar bild av vilka som är dina kunder, och hur de tänker. Vilka utmaningar kan ditt företag hjälpa dem med? Svaren på dessa frågor kommer i längden optimera din leadsgenering. Glöm inte att löpande analysera för att anpassa din strategi utefter den empiriska datan som finns tillgänglig. Titta också på kundernas köpresa för att ta fram innehåll som möter deras speciella behov i varje steg."

 Do idea.

Kreafonbloggen

Kreafonbloggen drivs av den strategiska kommunikationsbyrån Kreafon och är Sveriges mest lästa företagsblogg om marknadsföring och kommunikation. Bloggposternas ämnen varierar, från tips kring hur du kan använda sociala medier i marknadsföringen till mer djupgående artiklar kring varumärkes- och affärsutveckling, samt hur Kreafon genom sina kurser och konsulttjänster kan hjälpa till att nå uppsatta mål. Läsarna är företagsledare, kommunikatörer, marknadsförare och alla andra som vill hänga med.

 Kreafonbloggen.

Element

Element jobbar med att skapa nyskapande strategier och marknadsföringsprogram som är innovativa och mätbara. På deras blogg kan du läsa om trendspaningar och tips om hur man ska fokusera sin marknadsföring. Blandat med artiklar som kommenterar nyheter inom marknadsföring så skapar de en mix som är intressant att ta del av.

 Element.

NCC - Beyond Construction

På NCC:s bloggportal Beyond Construction så ligger bloggen Framtidens Kontor. På bloggen kan du läsa om arbetsklimatets utveckling. Med artiklar som behandlar nyheter och forskning så hittar man som företagare alltid en tips för hur man förbättrar sin verksamhet. Vare sig det handlar om att mjukstarta efter semestern eller att tänka på inomhus klimatet på kontoret.

NCC.
 

InventiveBoard

InventiveBorad erbjuder en enkel lösning för att hantera innovationsprocesserna på företaget. På bloggen kan du läsa det mesta om innovation. Intressanta artiklar som täcker forskningsnyheter och bra skrivna casestudier om företags innovationsprocesser. Dessutom ger de i början av inlägget en indikation om lästiden, så att ni som läsare kan vara tidseffektiva och det gillar vi!

 Inventive board.

iStone

iStone är en IT koncern som erbjuder lösningar inom affärssystem och kringsystem. På deras blogg kan du läsa artiklar om bland annat affärssystem, PIM och marknadsföring. I artiklarna hittar man mycket tips men också genomgångar och användning av diverse program. För den som inte vill läsa så kan man lyssna på podden Skiftet var Fredrik och Filip tillsammans med gäster behandlar nyttiga företagsämnen.

 iStone.

PrimeLog

PrimeLog, en leverantör av mjukvara för globala logistiklösningar, har också valt att fylla sin blogg med nyttigheter som är intressant för företagare. I bloggen kan man läsa om grön logistik och tips för hur man effektiviserar och utvecklar logisitkavdelningen. Samtidigt kan man läsa om trendspaningar och tips som till exempel artiklar som “Killer apps för logistikavdelningen?”.

 PrimeLog.

Argonova

Argonova Systems är en webbyrå och en reklambyrå i ett som jobbar med skräddarsydda lösningar för företag. Argonova jobbar starkt med bloggen och man hittar alltid något intressant att läsa. Artiklarna behandlar olika problem eller tjänster inom vilka för- och nackdelar vägs mot varandra. Samt som de jobbar med att leverera nyttiga tips som hjälper företag utvecklas.

Argonova.
 

JMW

JMW är en kreativ byrå som jobbar med smart kommunikation. På bloggen blandar de nyheter från företaget med intressanta diskussioner om nyheter inom branschen. JMW bloggen är också ett ställe var du kolla in vad de skapat, ett bra sätt att få inspiration för egna marknadsföringsprojekt.

 JMW.

Text100

Text100 är en en internationell kommunikationsbyrå som jobbar med bland annat strategisk rådgivning och kommunikationsplanering. På deras blogg kan du läsa reflektioner kring nyheter relaterade till kommunikation. Till exempel om smygreklam och delning på sociala medier. Gillar du inte att läsa så kan man lyssna på podden Inte Bara PR som djupdyker i aktuella kommunikationsämnen.

 Text100.

HR Bloggen

HRBloggen är Sveriges största nyhetsblogg inom human resources samtidigt som de erbjuder utbildningar och föreläsningar inom ämnet. På bloggen hittar du intressanta nyheter inom HR och rekrytering. Samtidigt som det publiceras givande artiklar skrivna av relevanta gästbloggare. Läs om hantering av sjukskrivningar, ledarskap och gåvan att få vara chef.

HR Bloggen.
 

Greenhill Relations

Greenhill Relations är en konsultbyrå som erbjuder tjänster inom kommunikation och PR. På deras blogg kan du läsa intressanta artiklar om hur man ska använda kommunikation samt diskuterande artiklar om aktuella händelser. Till exempel kan du läsa om hur man arbetar med influencers i sociala medier. Kolla även in Greenhill Relations podd PR-häxan för djupdykningar i kommunikations världen.

 Greenhill Relations.

Telia

Telias blogg Bättre Affärer uppdateras av anställda på företaget. Eftersom de anställda verkar inom olika områden så blir innehållet på bloggen brett samtidigt som det hålls intressant. Du kan läsa om allt från tips för rådgivarmöte till uppdateringar från klimat mötet och molntjänster. Ämnen som alla företag har nytta av!

 Telia.

Idenet

Idenet är specialister på hosting och kritisk applikationsdrift och levererar privata molntjänster. På deras blogg kan du läsa artiklar om att som hör IT och säkerhet till. Samtidigt ger de uppdateringar kring systemuppdateringar och systemfel. Läs artiklar om trendspaningar inom IT-säkerhet och bättre data kommunikation för att förbättra er IT-avdelning.

 Idenet.

Office Factory

Office Factory erbjuder tjänster inom redovisning, affärsystem och beslutsstöd. På deras blogg kan du läsa om tips till förbättring men också om ny forskning. Läs om undersökningar gjorda inom branschen och håll dig uppdaterade om vad som händer.

 Office Factory.

Bloggarna har blivit nominerade på följande kriterier:

1. Värdeskapande

Hur nyttig är informationen för den som läser bloggen? Är inläggen bra skrivna och innehållet relevant?

2. Uppdaterad

Att bloggen uppdateras kontinuerligt.

3. Design

Bloggens uppbyggnad, överskådlighet och navigering.

Läs gärna också om Sveriges bästa företagsbloggar 2017.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?