Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 8 juli 2021

40 Inspiratörer för entreprenörer

40 inspirationer för entreprenörer.

Expertvalet presenterar stolt en lista på 40 inspiratörer för entreprenörer. Listan består av personer, bloggar och andra aktörer som alla på sitt sätt främjer och inspirerar till entreprenörskap i Sverige.

Gemensamt för alla nominerade är att de på något plan verkar inom företagsvärlden och därmed också bidrar till att främja entreprenörsmiljön i landet. Expertvalet vill givetvis stöda detta och har därför sammanställt denna lista för att även du skall bli inspirerad.

I denna lista sker ingen rangordning. Alla nominerade är värda att bekanta sig med eftersom de alla är unika och på sitt eget personliga sätt inspirerar till företagsamhet.

Expertvalet är en offerttjänst som, förutom jobbar för att inspirera företag och hjälper er att förekla inköpsprocesser. Via oss kan ni beställa kostandsfria offerter på att hyra skrivare, kaffemaskiner och kassasystem

Tips! Söker ni en uppdaterad lista med mer internationella inspiratörer? Kolla in Johannes Larssons lista över Top 50 Business & Entrepreneur Blogs.

40 Inspiratörer för entreprenörer

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

Här är de 40 inspiratörerna:

Tom Samuelsson.

Stratkom

Stratkom är en fräsh blogg om onlinekommunikation. Målet är att göra läsarna lite smartare och lite gladare. På Stratkom kan du läsa bl.a. guider, nyheter och strategitips om reklam, PR och kommunikation i stort. Vi talade med grundaren Tom Samuelsson och såhär svarade han på vår fråga om varför man enligt honom skall bli entreprenör:

”Industrivärlden genomgår just nu sitt största skifte sedan den industriella revolutionen. Vi ser hur små innovativa entreprenörer tar sig från noll resurser till att lyckas slå ut hela miljardbranscher på bara ett par år. Trots det håller många av storföretagen kvar vid sina gamla, trötta affärsmodeller istället för att utvecklas. De vägrar att digitalisera sig och hamnar efter, vilket lämnar stora öppningar i marknaden för smarta uppstickare. Jag tror inte att det någonsin har funnits bättre möjligheter för entreprenörer att bli framgångsrika."

Doers Magazine.

Doers Magazine

Doers Magazine är en digital plattform som vill lyfta fram personer i olika branscher som har förverkligat sina idéer och drömmar. Målet är att berätta om innovationer, uppstarter och initiativ från olika branscher.
Bakom Doers Magazine står Alice och Jonas Knap och såhär svarar de på frågan om varför de valde att bli entreprenörer:

"För oss handlar det nog om att det känns så sjukt spännande att försöka skapa något från scratch. Att börja med en vag idé kring något som man tycker behövs och sen ta sig framåt, sakta men säkert. Det ligger så mycket utmaningar i det som lockar på något konstigt sätt haha."

Felicia.

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en hyllad inspiratör och entreprenör. Hon har sedan ung ålder styrt up de verse projekt och verkar idag som entreprenör och författare. Hon föreläser om sociala medier, socialt entreprenörskap och normkritik. På hennes blogg kan ni läsa mera om hennes vardag som entreprenör och de ämnen hon brinner för. Detta är vad Felicia svarade på frågan om varför hon valde att bli entreprenör?

"Jag valde egentligen inte att bli entreprenör, det var något jag redan var innan jag visste om det. Dock valde jag att se mig själv och agera som en entreprenör när jag förstod min förmåga och kraft till att driva på förändring men med ett företagstänk. Jag visste väldigt tidigt att det traditionella tänket kring jobb inte alls passade mig, då jag värderar frihet, kreativitet, förändra världen och att leda mig själv och andra var mycket större och viktigare än trygghet och en säker ekonomi."

Nystartad.

Nystartad.se

Nystartad.se är en sida som vill hjälpa nya företag. Deras blogg är fylld av informativa posts där skribenterna delar med sig av sina tips och sin expertis. Bloggen ger tips inom allt från social media marknadsföring till bidragsansökning. Vi frågade bloggarna på nystartad varför de tycker att man skall starta eget och detta är vad de svarade:

"Varför ska man starta eget? Det är en knepig fråga och säkert relativt individuellt. Vi vet att de flesta startar eget för att kunna styra över sitt eget liv och sin egen vardag, men även för att kunna förändra världen omkring sig på ett mer aktivt sätt. Så känner du det drivet och har en idé som du tror på så kvalificerar du in för att starta eget. Om du vill omvandla din idé till verklighet, kämpa för den och se den växa är ett eget företag definitivt något du bör fundera på att starta.Många känner sig säker rädda för att misslyckas och många kommer att göra det, men oavsett om det går bra eller dåligt är det en livserfarenhet som utan tvekan kommer att var mycket värd."

Tore Friskopp.

Tore Friskopp

I sin blogg delar Tore med sig av sina erfarenheter som entreprenör. Bloggen är fylld av tips, visdomar och inspirerande historier. Detta är varför Tore valde att bli entreprenör:

"Jag har alltid varit en tävlingsmänniska. Alltid försökt förbättra mig själv och hur jag utför saker. Alltid försökt vara effektiv och vinna. Har en stor förkärlek för lagsporter. Älskade att spela fotboll, ishockey och att tävla i datorspel. Att börja med entreprenörskap och företagande var ett sätt att fortsätta med tävlandet även efter att jag blev vuxen och var tvungen att försörja mig själv. Mina anställda är mina lagkamrater och tillsammans kämpar vi för att hela tiden bli bättre än de andra lagen. Vi firar alla vinster och utvärderar förlusterna. Hela tiden växer vi som människor och som team."

A startup story.

A Startup Story

A startup story är en blogg skriven av Veronica Ericsson Lakso och Camilla Ljunggren som båda två är framstående entreprenörer. I bloggen beskriver de sitt liv som företagare och ger en inblick i entreprenörsvardagen. Såhär svarar de på frågan om varför de valde att bli entreprenörer:

"Vi blev entreprenörer för att vi ville skapa vår egen box. Det är fantastiskt att inse att man kan skapa sitt eget arbete och forma efter sina egna intressen och det man brinner för."

One stop future shop.

One stop future shop

One stop future shop är ett projektet som erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till nyföretagare (och befintliga företagare) i Västra Götalandsregionen. På bloggen kan ni läsa mera om deras event och program. På följande vis motiverar One stop future att välja entreprenörvägen:

"Man skall bli entreprenör därför att man genom bara sig själv som resurs kan förändra en hel värld och om man inte har de ambitionerna så hamnar väl "ett fritt, utmanande och väldigt individuellt utformat arbete" på god andra plats."

Lousie.

Lugnochfin

På sin blogg lugn och fin skriver Louise om kreativitet, bloggande och digitalt entreprenörskap. Enligt egen utsago vill hon stötta, peppa och lyfta andra onlinekreatörer! Vi talade med Louise och detta är varför hon valde att bli entreprenör:

"Jag valde att bli entreprenör för att jag nog inte kan vara något annat. Jag har försökt, men jag varken mår särskilt bra eller kommer till min fulla rätt som anställd. Samtidigt är jag för nyfiken, envis, otålig och har alldeles för många idéer för att kunna låta bli att göra min egen grej. Jag älskar att ha högt i tak och oändliga möjligheter. Jag älskar också de spännande personer man möter och sammarbetar med som entreprenör. För mig är entreprenörskapet en livsstil."

Hemsida 24.

Hemsida24

Hemsida 24 är ett företag som hjälper andra företag att skapa välfungerande hemsidor. På bloggen delar Hemsida24 friskt med sig av tips gällande digital marknadsföring. Såhär skriver de om varför de tycker att just du skall bli entreprenör:

"För oss på Hemsida24 handlar eget företagande om att uppfylla en dröm. Att få förverkliga våra drömmar är det vi människor strävar efter och vi tror på att DU kan lyckas. Med ett eget företag får du möjlighet att förverkliga dina idéer, att arbeta kreativt i alla delar av verksamheten och med det som du verkligen brinner för – och vad kan egentligen vara bättre än att få ägna varje dag åt det du brinner för och tror på?"

Rolf Bäck.

Rolf Bäck

Rolf Back skriver i sin informativa blogg om många av de teman som berör en entreprerör i dagens värld. Bloggen fokuserar på fenomen i dagens onlinemiljö och startupvärld. Temana som Rolf behandlar är aktuella och intressanta. Detta är en ypperlig blogg för dig som vill hållas up to date i Startupvärlden. Med dessa ord motiverar Rolf sitt val att bli entreprenör:

"Jag valde att bli entreprenör för att frihet är den största drivkraften i mitt liv. Alla större beslut jag tagit i livet har handlat om att ge mig mer frihet. Att bli egen företagare är ett av de besluten."

Ulf och vänner.

Ulf och vänner

Ulf och vänner är ett företag vars mål är att ge unga entreprenörer tillgång till nätverk, kunskap och kapital för att kunna förverkliga sina drömmar. De arbetar med investeringar och utbildning i syfte att underlätta för unga entreprenörer att skapa hållbar tillväxt i sina företag. Detta svarar de på frågan om varför man skall bli entreprenör:

"Det finns många anledningar till att bli entreprenör men en av de mest givande är att det ger dig möjlighet att lägga din energi på det som verkligen betyder något för dig på ett sätt som även skapar värde för andra."

Therese.

Theresa Albrechtson

Theresa Albrechtson är en ung företagare med många järn i elden. Hon driver företag, föreläser och skriver böcker. 2010 startade hon Academy of Excellence, en utbildning för entreprenörer som vill växa med sina företag. Såhär beskriver hon sin resa till entreprenörskap:

"Jag läste Ung företagsamhet på gymnasiet och jag tror aldrig jag skulle startat eget om det inte vore för det inspirerande ämnet/projektet.
Jag drevs av att det var så kreativt, fanns inga begränsningarna och att jag som 19-åring brann för mina produkter och tjänster som i huvudsak var självförsvarssprayer.
Efter att ha drivit småföretag under några år, sålt och fusionerat och både gått igenom med- och motgångar så kändes det extra kul att genom föreläsningar, boken Våga vårda Vinn inspirera fler till att VÅGA förverkliga sina drömmar. www.vagavinna.se
Dessutom startade jag en utbildning för entreprenörer som vill växa med sina företag där knappt 1000 entreprenörer gått igenom 10st tillväxtnycklar, Academy of Excellence"

Zervant.

Zervant

Zervant är ett företag som strävar till att hjälpa nystartade företag. Deras blogg fungerar som en virtuell verktygslåda där man lätt kan hitta de verktyg som behövs för att sparka igång sitt företag eller varför inte hitta nya sätt att driva sitt gamla företag. Detta är varför Zervant teamet tycker man skall bli entreprenör:

"Den främsta anledningen till att bli entreprenör är passion och för att det inte finns något alternativ. Du har hittat något som du älskar att göra och är bra på och som du dessutom kan tjäna pengar på. Innan du kommit igång kan det kännas skrämmande men låt aldrig rädslan stoppa dig. Vi skapade Zervant med en tanke om att vem som helst ska kunna driva eget företag och med vår produkt jobbar vi ständigt för att förenkla företagandet."

Idésmart.

Idésmart

Ingrid Remvall är författare och inspiratör. I sin blogg Idésmart, som tar avstamp i boken med samma namn, vill hon nå ut till och inspirera speciellt unga entreprenörer. Bloggen uppdateras ständigt med reportage och påminneleser om diverse entreprenörsevenemang. Såhär svarade Ingrid på frågan om varför man skall bli entreprenör:

"Jag tycker att det viktigaste är att hitta något man brinner för och sedan att se till att det blir verklighet. Att bli entreprenör är ett sätt att skapa den förändring man vill och att förverkliga sina drömmar. Sverige kryllar av unga talanger och eldsjälar som vill förändra samhället och starta egna företag och kreativa projekt. Att hjälpa och stötta dem är något som kan förändra hela vårt samhälle."

Företagarpodden.

Företagarpodden

Företagarpodden är en Podd om företagsamhet. I de 45 minuter långa podcastsen diskuterar Günther Mårder och Jenny Rosenbaum om allt som har med företagsamhet att göra och mycket mer. Podden varvar skarp analys med lättsam humor och är defintivt värd en lyssning.

Erik Fors-Andrée.

Erik Fors-Andrée

Erik Forss Andrée är affärsmentor, föreläsare och företagare. I bloggen delar Erik med sig av sina egna erfarenheter i företagsvärlden. Bloggen innehåller också många skarpa inlägg med analyser om aktuella händelser på marknaden.

Mitt Företag.

Mittföretag

Mittföretag.com är en sida som vill lyfta upp och stöda entreprenörer. I sidans sektion “Tips och guider” kan du hitta en mängd konkreta tips om t.ex. Social media marknadsföring eller stressenhantering i entreprenörsvardagen.

Entreprenörsdriv.

Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv är en sida som drivs av Magnus Johansson och Tomas Tränkner. Dessa erfarna entreprenörer delar på bloggen med sig av sin expertis. Speciellt intressant för denna blogg är intervjuerna med andra erfarna entreprenörer.

Monetise.

Monetise

Monetise är ett företag som riktar sig direkt till småföretagare. Deras huvudsakliga mål är att erbjuda lån åt småföretagare. Utöver det driver de en blogg där Kristina Kockum delar med sig av sina egna och andras erfarenheter av att driva småföretag. Denna sida är till hjälp för dels stora som små företag.

Starta & Driva företag.

Starta och driva företag

Bloggens mål är att visa en ärlig och vardaglig bild av företagsvärlden. Livet som entreprenör är kanske inte alltid så glamoröst, utan hårt arbete och långa dagar är något man får räkna med. Målet med bloggen är att inspirera läsarna att utmana sig själva och jobba hårt. Vi talade med Maria Östlund, en av skribenterna, och detta är varför hon valde entreprenörsyrket:

"Från början var det för friheten att styra över min egen tid. Jobba när jag vill och kunna ta ledigt utan att fråga någon om lov. Nu har det utvecklats till någonting större. Jag får träffa inspirerande personer som har valt samma väg. Alla med vitt skilda historier, men med samma mål. Att skapa någonting som hjälper, förbättrar eller underlättar för andra människor.Det motiverar mig otroligt mycket. Även om jag kan bestämma över min egen tid går mycket av den åt till jobb. Men under tuffa perioder när man i stort sett jobbar dygnet runt gör jag det för mig själv. Inte för att någon annan har bett mig.Entreprenörskap har inte blivit någonting jag gör om dagarna, det har blivit en livsstil."

Vainu.

Vainu

Företaget Vainus företagsblogg är fylld av intressanta och aktuella inlägg om hur du skall sköta ett företag år 2016. På sidan hittar du bl.a. intervjuer med andra företagare samt analyser av t.ex. B2B marknadsföring.

Micaela Angerhelm.

Micaela Angerheim

Micaela Angerheim är en ung energifylld entreprenör. I sin blogg berättar hon om sin vardag som entreprenör. Hon delar också med sig av sin bakgrund och hur hon blev entreprenör.
Fröjderna i entreprenörskap beskriver hon på sin sida på följande sätt:

"Att ta beslutet att bli egenföretagare är något av det bästa hon gjort. Hon trivs med allt vad det innebär att vara företagare och är tacksam för alla människor hon möter på vägen."

Fröjd.

Fröjd

Fröjd är ett digitalmarknadsförings företag som med sin blogg förmedlar en pigg och positiv bild av företagsvärlden. I bloggen skriver de om livet i IT-branschen. Denna energifyllda blogg ger en fartfylld inblick i dagens onlinebaserade företagsvärld.

Eget företag.

Eget företag

Egetföretag.se är en sida som vill hjälpa nystartade företag. På sin blogg behandlar de på ett mångsidigt sätt företagsamhet. Reportage från evenemang varvas med intervjuer med andra entreprenörer. Bloggen har en positiv och inspirerande ton som säkert smittar av sig även på dig.

Founders Allience.

Entreprenörerna

Founders Alliance är ett nätverk för entreprenörer i Sverige. Med sin verksamhet främjer företagsamhet de företagsamheten i landet och skapar en gemenskap entreprenörer emellan. På sin sida presenterar de sig själva på följande vis:

“Entreprenörerna av Founders Alliance är en blogg för att göra entreprenörernas röst hörda. Här delar entreprenörerna med sig av sina liv, utmaningar och sin syn på framgångsrikt entreprenörskap.”

SUP 46.

SUP46

Sup46 är en av de mest framstående Startup hubbarna i Stockholm. Genom att hjälpa framstående och innovativa startups främjer de startup kulturen i Sverige. Målet är att skapa en kultur som sporrar och stöder nya startups att växa.

Fyra nyanser av brunt.

Fyra nyanser av brunt

Fyra nyanser av brunt är en personlig blogg om internet, digitalisering, e-handel, startups, marknadsföring och affärsutveckling. Bloggen skrivs av Anton Johansson som är entreprenör, senior rådgivare, styrelseledamot och föreläsare. Han vet alltså vad han talar om så ta en titt in på Antons blogg och bli inspirerad.

Karin Sundquist.

Arbeta Platsoberoende

Arbeta platsoberoende är en blogg som drivs av entreprenören Karin Sundquist. Hennes ideologi går ut på att möjligheten att arbeta platsoberoende ger en frihet och flexibilitet i vardagen. Genom att själv kunna påverka arbetsplats och arbetstider uppnår man en förbättrad livskvalitet.

Hennes blogg beskriver hon som en plats där man kan hitta inspiration och motivation för att skapa en livsstil med frihet och flexibilitet, ett digitalt entreprenörskap.

Utbildning 24.

Utbildning24

Utbildning 24as blogg serverar dig en massa inspirerande bloggposts om personer att se upp till. Bloggen ger också tips för företagare samt nyheter från diverse branscher. Som entreprenör är denna mångsidiga blogg värd ett besök.

USA Bloggen.

USA bloggen

I sin blogg USA bloggen rapporterar Lennart Franzén från Silicon Valley. I sina analytiska blogginlägg skriver Lennart kritiskt om den politik och den IT-hypeade värld vi idag befinner oss i. Om man på nära håll vill följa med Startup världen i Silicon Valley är den blogg perfekt.

Tommie Cau.

Tommie Cau

Tommie Cau beskriver sig själv som en passionerad strateg fokuserad på kommunikation och HR. I sin blogg delar han med sig av sitt liv i entreprenörsvärlden. I bloggen varvas analytiska inlägg med mera lättsamma inlägg om aktuella evenemang.

Christoffer Björkwall.

Christoffer Björkwall

I sin blogg om webbentreprenörskap ger Christoffer ärlig och mångsidig bild av entreprenörskap och det onlinelandskap de flesta idag verkar i. Hans passioner är webbproduktioner, personlig utveckling och resande, om detta och mycket mera skriver han om i sin blogg.

Kreafon.

Kreafon

Kreafonbloggen är en företagsblogg om marknadsföring och kommunikation. På bloggen diskuteras det företagsklimat vi idag har i Sverige. Bloggen ger tips som tangerar bl.a. Digitalisering, Branding och Content Marketing

Håkan.

Gergils Innovationsblogg

I sin blogg fokuserar Håkan på innovation. Han bevakar innovationspolitikien och skriver analytiska informativa inlägg om allt som händer på den fronten. Innovation och inspiration går hand i hand så ta gärna en titt på sidan och läs in dig på innovationspolitik. Såhär beskriver Gergil entreprenörernas betydelse:

"Det är entreprenörerna som skapar framtiden. Som förstår vad tekniken kan göra och vad kunden behöver. Att koppla ihop detta är entreprenörens sak. Se på Steve Jobs och iPhone, säger jag bara."

Peter Borgman.

Peter Borgman

Peter Borgman brinner för allt som har med ledarskap, personlig utveckling och starta och driva företag att göra. Utöver det vill han göra världen till en bättre plats att leva på. I sin blogg skriver han om sin vardag men ger också tips och tankar på hur man utväcklar sig själv, sitt ledarskap och sådant som är värt att tänka på när man försöker nå sina mål.

Fredrika Axelina.

Fredrika-Axelina Viberg

Fredrika Axelina Viberg är ung föreläsare och entreprenör inom marknadsförings- och kosmetikabranschen. Hon är ständigt aktuell med nya projekt, och delar i sin blogg med sig av sin vardag, allt från ytligheter till inspirerande tankar. Detta är varför Fredrika-Axelina valde att bli entreprenör:

"För mig har affärsintresset alltid funnits, och entreprenörskapet är inte bara väldigt roligt utan också otroligt utvecklande på många sätt. Jag tänker på alla nya möten och äventyr som företagandet fört mig in på. Även friheten, möjligheten att disponera sin egen tid och en hög utvecklingspotential är för mig väldigt lockande, samt möjligheten att inspirera andra. Det är entreprenörskap när det är som bäst."

Disruptive.nu

Disruptive

Disruptive är bland de äldsta entreprenörsbloggarna i sverige. Bloggen skrivs av entreprenörer för entreprenörer. Målet är att diskutera internet och de möjligheter som denna plattform ständigt skapar. I inläggen delar skribenterna med sig av kunskap, roliga berättelser, nyttigheter, affärsutveckling, lyckanden och misslyckanden.

Mikael Eriksson.

Mikael Eriksson

Mikael Eriksson driver en ytterst informationsrik blogg om företagsamhet. På sidan skriver han om i princip allt som har med företagsamhet att göra. Bloggen är riktad åt mera insatta människor och ger djupgående analyser om diverse fenomen på marknaden.

Entrprenörden.

Entreprenörden

Entreprenörden är en blogg skriven av Klara-Maria. Bloggen ger en ärlig men positiv bild av entreprenörsvardagen. Klara Maria skriver om alla aspekter av företagsamhet. Inläggen behandlar allt från egna erfarenheter och funderingar till intrervjuer med andra entreprenörer.

esbri.

ESBRI

ESBRI är ett fristående institut som arbetar med kunskapsspridning inom entreprenörskapsområdet. ESBRI bloggen sprider kunskap om entreprenörskap, innovationer och småföretagande. På esbribloggen skrivs det om svensk och utländsk forskning, aktuella evenemang och andra nyheter inom området entreprenörskap, innovation och småföretagande.

Expertvalet vill tacka alla medverkande. Att bekanta sig med alla dessa personer, bloggar, företag och andra aktörer har verkligen varit inspirerande. Ta gärna kontakt om ni anser att vi glömt någon inspiratör eller om ni har övriga frågor.

Tack!

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner