Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 8 juli 2021

30 Inspiratörer för entreprenörer 2018

Inspiratörer.

Expertvalet är stolta att för andra året presentera vår lista på inspiratörer för entreprenörer.

I listan finner du bloggar, personer, hemsidor och podcasts som alla på ett eller annat sätt ger inspiration till Sveriges entreprenörer.

Expertvalet älskar den svenska entreprenörsmiljön, vi har därför gjort den här listan för att uppmärksamma de som gör sitt för att främja landets entreprenörer. I listan nedan hittar du hemsidor, bloggar, podcasts och annat innehåll som kan ge dig just den inspiration du behöver för att lyckas med din verksamhet.

Vi önksar, med hjälp av denna lista, inspirera Sveriges företagare. Utöver att inspirera företag så jobbar Expertvalet med att förenkla företag inköpsprocesser. Via oss kan ni enkelt beställa kostnadsfria offerter på bland annat att leasa skrivare, kaffemaskiner för företag och betalningsterminaler. 

Listan är inte i någon speciell ordning, alla som är med på listan förtjänar att vara här och är värda att kolla in. De nominerade inspiratörerna är välkomna att använda koden nedan för att publicera utmärkelsen på sin hemsida.

30 Inspiratörer för entreprenörer 2018

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

 

Inspirationella hemsidor och bloggar för entreprenörer

På dessa 20 hemsidor och bloggar hittar du guider, tips, berättelser, livserfarenheter och mycket mer, allt för att du ska hitta inspiration och utvecklas som entreprenör.

Stratkom

Stratkom.

Stratkom är en underbart designad blogg, av Tom Samuelson. Här skriver han huvudsakligen om kommunikation och PR. Han kommer med djupa analyser av händelser runt om i världen och vilka lärdomar man kan dra från dem.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Mitt bästa tips är att läsa så många böcker som möjligt, gärna utanför ditt eget yrkesområde. Sysslar du med ekonomi? Läs böcker om konst eller militärhistoria. Genom att läsa böcker utanför ditt eget område hittar du mängder av inspiration och oväntade infallsvinklar på problemen du sitter med. Genom att exempelvis läsa historieböcker kan man se hur stora ledare genom historien löst svåra uppgifter, och få inspiration till hur man själv kan utvecklas vidare.” – Tom Samuellson

  


Bossbloggen

Bossbloggen.

På Bossbloggen skriver ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn om ledarskap och företagande, för att främja svenska ledare och chefer. Man hittar inte bara inlägg om ledarskap utan även om affärsliv, entreprenörskap och mycket mer.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Mitt bästa sätt för att bli motiverad är att göra något som hjälper eller gör gott för andra. Att lyssna på andras historier, få någon att le, känna igen sig eller bidra så att andra lär sig något nytt som hjälper dem i deras vardag. Det nästa bästa sättet är att strunta i att vänta på det gudomliga infallet av inspiration och bara börja göra det man nu ska, då brukar motivationen vakna av sig självt på vägen.

  


Sökmotorkonsult

Pineberry.

En sida skapad av SEO- och Adwords-specialister där de delar med sig av uppdateringar, instruktioner och guider från branschen. Bland deras 1000 artiklar kan man även hitta information om mer allmän digital marknadsföring rörande saker som t.ex. Facebook och Instagram.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

– Bryt ned ditt långsiktiga mål i realistiska delmål. Glöm in att fira när du når ett mål!

– Rom byggdes inte på en dag. Det tar tid att lyckas så förbered dig på att jobba långsiktigt.

– Håll koll på pengarna. Det finns ingen större motivationssabotör än en dålig ekonomi.

– Ha kul! Att du tycker om det du gör är en nyckel till framgång.


Svenska Nomader

Svenska Nomader.

Svenska nomader är till för dem som jobbar på distans, här hittar du bland annat, inlägg av entreprenörer, frilansare och konsulter. Med mer och mer utveckling i tekniken så ökar även möjligheten att jobba på distans, på den här hemsidan hittar du guider, tips, livserfarenheter och mycket mer från andra svenska nomader.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Att verkligen lägga tid och kraft på att förstå vem man är och vad som driver en framåt – när man vet det är det också lättare att hitta den sysselsättning, de projekt och/eller de företag som passar dig som individ. Själva tipset för att komma fram till ovan är att ständigt prova nya saker och utsätta sig för nya situationer.[…] Varje ny upplevelse ger dig svar/data tillbaka på vad du gillar och inte gillar och gör man det tillräckligt många gånger (och ofta) ökar du medvetenheten om dig själv och vad som driver dig framåt. Därmed blir det också enklare att hitta motivation.“ – Christoffer, Co-Founder

  


Entreprenörden

Entreprenörden.

Entreprenörden är en blogg som drivs av Klara-Maria och som handlar om just entreprenörer. Då hon ständigt är i kontakt med andra entreprenörer får hon många insikter och frågor. På bloggen delar hon med sig av dessa insikter, och försöker svara på de frågor som entreprenörer kan ha.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Det viktigaste är att komma ihåg – motivationen kommer och går. Det första man måste göra är att acceptera att man är en människa och veta då att man inte kommer kunna vara motiverad 24 timmar om dygnet året om. När man accepterat det måste man finna sin inre låga!Jag blir motiverad när jag har inspiration till en ny idé, projekt eller samarbete. […] Att prata med människor om idéer eller få höra deras resa inspirerar mig och då motiverar mig för att göra X eller Y. Men! Jag får även inspiration från att kolla på människor, ett hett tips är att åka tunnelbana i New York. […] – Klara-maria

  


Jennifer Sandström

Jennifer Sandström.

Jennifer Sandström jobbar som frilansare inom SEO och digital marknadsföring, på sin blogg skriver hon bland annat om hennes erfarenhet med att driva eget. Som frilansare har hon även rest omkring mycket och ger, utöver tips om företagande, tips för om du vill flytta utomlands.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Att veta sitt syfte, långsiktiga mål och ambition är för mig otroligt viktigt för att hitta och framför allt behålla motivationen. Varför gör jag detta? Vart vill jag? Dagar när det känns som om man inte kommer någonstans och bara trampar vatten, då är det bra att kunna lyfta blicken och påminnas om sitt varför och vad den långsiktiga tanken är.Med min blogg och mitt frilansande inom marknadsföring vill jag ständigt inspirera, dela med mig av min kunskap och hjälpa. Jag behöver inte ett perfekt Instagram-flöde, utan jag vill nå ut till och kommunicera med människor som delar min passion för resor, länder och företagande.” -Jennifer Sandström

  


A startup story

a startup story.

Genom en aktiv, lättläst och väldigt tilltalande blogg kommer Veronica och Camilla med inspiration för entreprenörer runt om i Sverige. Då de själva är erfarna entreprenörer kommer de med intressanta och spännande vinklar på inte bara deras egna bravader utan också andra entreprenörers.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Vad är ert bästa tips för att hitta motivation? Att sätta upp ett tydligt syfte och mål med det man gör. Men vi hittar också motivation i att inspireras av andras stories, möten med människor och att jobba i olika miljöer.” – Veronica och Camilla

 


KNTNT

kntnt.

På Kntnt Magasin hittar du både lärorika och intressanta artiklar. KNTNT har en inriktning på content marketing och är en källa rik på inspiration och insikter inom digital marknadsföring. Här finner du guider för hur du skapar bättre content, branschuppdateringar och mycket mer.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Träffa personer som representerar din målgrupp. Försök inte att sälja in dig själv, ditt företag och era produkter. Lyssna istället på deras berättelser. Sätt dig in i vilka utmaningar de brottas med. Gå sen hem och fundera på vad du kan göra för att hjälpa dem. Det skapar motivation.” – Thomas

  


Entreprenör.se

Entrprenör.

Entreprenör kunde tidigare även hittas i tidningshyllan, men har från och med i år gått över till att enbart vara en webbtidning. Här hittar du allt från intervjuer och reportage om entreprenörer till tips för företagare.

 


Fyra nyanser av brunt

Anton Johansson.

Anton driver en intressant blogg som hjälper företagare att komma underfund med aktuella koncept på ett fängslande och lärorikt sätt. Han tacklar nyheter ur unika och intressanta vinklar för att kunna visa vilka lärdomar du kan dra från dessa nyheter.

 


Wise Consulting

Wise consulting.

Wise consulting har en blogg ur ett HR perspektiv. Här kan du läsa om chefer, ledarskap och mycket mer. Här finner du inte bara inspiration för hur du kan utveckla dina ledarskapsförmågor, utan även inspiration för hur du kan driva ditt företag bättre.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

”Bästa sättet för att hitta motivation är att börja med passionen, vad känner du passion för? Du kan alltid hitta något i tex en uppgift som du brinner lite extra för, starta där så kommer motivationen att genomföra resten sen.”-Sofie Rosendal

   


Johan Mårtensson

Johan Mårtensson.

Johan är inte bara en väldigt aktiv bloggare, utan genom att ha omröstningar och diskussioner på hans Facebookgrupp så blir det en väldigt interaktiv blogg. Utifrån dessa formar han sina inlägg för att på bästa sätt skriva om vad läsarna är intresserade av.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Mitt bästa tips för att hitta motivation är att bryta ner dina egna tankar och idéer. Ta bort alla andra element och se vad är det du själv vill, vad är din verkliga vision med det du håller på med. När du har hittat svaret på den frågan kommer motivationen hitta dig. Du gör då något du älskar tänker inte ens tanken på att vara motiverad, den finns bara där. Motivationen har blivit ditt essens, ren och ärlig.” – Johan Mårtensson


BL Info

Björn Lundén.

Den här hemsidan sticker ut lite från andra de andra på listan men vi anser vara värda att nämna ändå! Den ger aktivt ut nyheter inom skatte-, redovisnings-, juridik- och personalområdet vilket alla entreprenörer bör ha koll på. I deras faktabank har de även grundläggande information om de flesta frågar man kan tänka sig ha.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Vi hittar vår motivation i glädjen att ge besökare på blinfo.se mer än de förväntar sig – genom att förenkla deras vardag som företagare. – Ulf Bokelund Svensson, VD

  


Ageras blogg

Ageras.

På Ageras blogg hittar man nyttig information om hur man som företagare bör agera. Även om den här bloggen specialiserar sig på revision och redovisning så beror de mesta tips alla företagare. Man hittar allt från inspiration för marknadsföring till redovisnings tips.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Leta efter glädje i processen och inte bara resultatet.- Joakim Carlsson

   


Nystartad blogg

Nystartad.

De har en snygg, simpel blogg med matnyttig information för företagare. Genom både egna insikter och gästbloggare tacklar de både stora och komplicerade ämnen som Facebookannonsering, till mer simpla men minst lika viktiga ämnen som vad man ska ha med på sina visitkort.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Motivation är något beständigt, som ligger till grund för varför man väljer att ge sig in på en väg överhuvudtaget, ibland kan inspirationen tryta, eller de mentala bilderna som gör motivationen levande blekna. I dessa lägen behöver man fylla på tanken. Varför gör jag detta? Genom att fokusera på grundorsaken till varför man gör något så brukar det ge en kick av motivation och inspiration. Hitta inspiration genom att titta, lyssna, tala eller läsa om/med andra inspirerande personer. […]Fyll på med energi – att ta sig tid att träna och få upp pulsen leder ofta till klarare tankar och ökad välbehag. […] – Emilia Lindhe Vithal

  


Almi Stories

Almi.

Almi har varit, och fortsätter vara, en stor tillgång för entreprenörer i Sverige. På Almi stories har tagit de ytterligare ett steg där man möts av aktuella historier och erfarenheter från framgångsrika svenska entreprenörer. Den här bloggen är en källa rik på inspiration och insikt i hur det är att starta företag.

 


Starta och Driva

Starta och Driva.

Starta och driva har ett ständigt flöde av intressanta artiklar för företagare. Med aktuella nyheter och information så finns det alltid inspiration att finna för dig som företagare.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Först och främst, du måste brinna för din affärsidé och det du gör. Annars kommer du snart att tröttna.Sätt upp tydliga, mätbara mål och delmål på vägen. Stanna upp och titta på vad du faktiskt har gjort, fira uppnådda delmål. Ut och nätverka, många entreprenörer jobbar hemma ensamma i början. Att träffa andra i samma sits ger en rejäl boost och motivation att fortsätta.” – Maria Östlund

  


Mitt Företag

Mitt företag.

Mitt Företag är ständigt uppdaterad med välskriven information och inspiration för företagare genom den senaste informationen inom olika branscher. På Mitt Företag hittar du allt från bloggar och guider till verktyg för din verksamhet.

 


By Emilia

By Emilia.

By Emilia är en blogg av Emilia Rönnow Sandell, här hittar du bland annat djupgående guider i olika stadier av ditt företagande blandat med feelgood material för inspiration. Hon skriver just nu även en serie kallad entreprenörskolan med väldigt informativa och intressanta inlägg.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Jag anser att motivation finns överallt bara man öppnar ögonen för att se och bli mottaglig för dom. Du behöver inte vrida och vända på varje sten för att hitta motivation, utan ibland räcker det bara med att titta på personen närmast dig och se deras passion och driv för att vilja nå sina mål i livet. För min del så finns det nog inget som sprider motivation lika mycket som en likasinnad person som vågar satsa på det dem tror på och kämpar stenhårt för det. Då växer tankarna i sitt huvud och man känner “jag kan också!”. – Emilia Rönnow Sandell

 


Moment Blogg

Moment.

Moment är en blogg där de täcker allt möjligt med anknytning till projektledning. Från tips inom ledarskap och kommunikation till tips för hur du på bästa sätt presenterar din data i Excel. Den är skriven av av erfarna konsulter inom projektledning som delar med sig av sina egna tips och erfarenheter.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Vi finner en enorm motivation av att hjälpa andra att få en bättre vardag, vilket kan vara både i det stora och i det lilla. Alltifrån när vi får medarbetare hos våra kunder att överkomma hinder och få konflikter lösta så att de kan fokusera sin energi på att leverera, skratta och må bättre! Till att hjälpa kollegor med något som berör deras uppdrag så att dem i sin tur kan hjälpa andra till bättre resultat. Ett annat tips till att hitta motivation är att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet och se hur andra får glädje av det, det är en stor anledning till varför vi bloggar på företaget. Så skriv, läs, dela med dig, för dialoger med människor så ska du se att du kommer få oändligt mycket tillbaka!”

  

Inspirationella podcasts för entreprenörer

Vi har även hittat guldkornen bland alla podcasts som vi anser är stora inspirationskällor. Du kan hitta podcasts om mer specifika saker som marknadsföring och ledarskap, men också generella om entreprenörskap i sin helhet med historier från olika entreprenörer.

GDPR podden

GDPR.

Med en lättanvänd hemsida får man snabbt en översikt om innehållet i podcasten. EU:s GDPR är ett hett ämne av en orsak, och citynetwork har valt att hjälpa utbilda svenska entreprenörer om just detta. Här hittar du information man som företagare bör ha koll på nu när GDPR träder i kraft i slutet av maj.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Förändring hindras ofta av att någon säger “Det går inte” eller “Så har vi aldrig gjort förr”, det är enkelt att nöja sig med dessa ursäkter för att inte våga testa. MEN om du istället använder dessa uttryck som bränsle och energi för att ställa dig frågan ” Men vad krävs för att det SKULLE gå att göra då?”, NU påbörjar du en process som inte bara är inspirerande utan även driver förnyelse och förändring.” – Daniel Gustafsson och Kim Hindart

  


Säljpodden

Säljpodden.

Försäljning är på ett eller annat sätt del av alla företag. Säljpodden ger djupa insikter och tips inom försäljning. Den gästas av de största inom branschen och det finns alltid något nytt att lära sig om hur man kan bli en bättre säljare.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Min motivation får jag genom att påminna mig om mitt Varför. Varför gör jag det här? I mitt fall handlar det om att hjälpa andra människor att lyckas med sin försäljning, genom att skapa relationer och dialoger med andra människor.” – Mattias Hillestrand


Hillman Podden

Hillmanpodden.

I Hillman Podden så täcker han intressanta och aktuella branschnyheter, samt som han delar med sig av väldigt lärorika tips och guider inom digital marknadsföring. Med informativa avsnitt om digital marknadsföring får du insikter som en person som inte är så insatt kanske aldrig skulle komma fram till.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“Se till att omge dig med personer som ger dig energi och inspiration – både privat och i arbetet. […] Som egenföretagare är det alltid mycket att göra och risken att bränna ut sig finns alltid där. Därför är det viktigt att ta pauser och zooma ut för att få perspektiv på saker och ting. […] Se till att skapa en miljö där du kan fokusera och inte blir avbruten under dina fokusperioder. Då får du mer gjort och kan med gott samvete koppla ner från nätet och ditt företag då och då för att ladda batterierna med en joggingtur eller en promenad i skogen.” – Greger Hillman

  


Framgångspodden.

Framgånspodden.

Genom intervjuer med framgångsrika personer samt entreprenörer har Alexander Pärleros tagit fram en väldigt intressant och rolig podcast. Här hittar ni tips och inspiration, men framför allt livserfarenheter och historier om entreprenörer från Sverige.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

“För att få någonting du aldrig haft måste du göra något du aldrig gjort” – Alexander Pärleros

  


Breakits podcast

Breakit.

Breakit har sedan 2015 varit i framkanten när det gäller nyheter om digitaliseringen av näringslivet och internetindustrin. Här kommer snabbt ut med den hetaste informationen inom branschen i form av välgjorda poddavsnitt.


Påjobbet-Podden

På Jobbet.

Påjobbet-podden täcker en mängd olika områden, från tips om ledarskap till intervjuer med framgångsrika entreprenörer. Deras informationsrika och intressanta poddar gör dem till en en bra tillgång för entreprenörer i Sverige.

 


Di digitals poddcasts

Di Digital

Di Digital har två olika poddar, Digitalpodden där du hittar branschnyheterna och så finns även Startup Stories, som genom intervjuer med framgångsrika entreprenörer ger tips, livserfarenheter och inspiration.

   


Företagarpodden

Företagarpodden

Förutom att företagarpodden täcker intressanta och aktuella nyheter, har de väldigt lärorika guider och tips för dig som entreprenör. Med ett nytt avsnitt varje onsdag får man en ström av information och inspiration.

Vad är ert bästa tips för att hitta motivation?

Det absolut bästa tipset för motivation är att se till att jobba med något du brinner för och tycker är kul. Har du skapat ett liv där du har den lyxen kommer motivationen enklare. En grundpassion för det du gör på dagarna är alltså A och O, och adderar du ganska högt uppsatta mål tillsammans med ett team som kompletterar det du är bra på så brukar det rulla på. Är man tävlingsmänniska som oss så vill man alltid se till att leverera liiite bättre än de uppsatta målen, och glöm för Guds skull inte bort att fira när du klarat målen! Personlig utveckling är det coolaste som finns, så var inte heller rädd för att misslyckas.[…] – Julia Selander

  


Businesspodden

Businesspodden.

Genom intervjuer med entreprenörer får man i Businesspodden ta del av tips och livserfarenheter från stora entreprenörer och företagare. Den gästas ofta av sveriges största och mest framgångsrika entreprenörer, vilket gör den till en outtömlig källa för inspiration.

 


Digitala mediepodden

Dagens Media.

På Digitala medier podden hittar man intressanta gäster, tips och lärorika insikter. Du får information om hur man som företagare bör agera i de digitala landskapen rörande bland annat digital marknadsföring och sociala medier.

  


Avslutande tankar

Slutligen vill på Expertvalet säga att det har varit superkul att läsa och lyssna på allt detta intressanta material, så hoppas vi att ni, precis som vi, också kan finna den inspiration ni söker bland dessa svenska inspiratörer!

Kriterier

  • Vi kollade främst på de tips dessa sidor ger, om det har inspirerande inälgg. Vi kollade även sidor som ger unika vinklar och är nytänkande.
  • Webbsidornas design och användarvänlighet.
  • Aktiviteten på dessa hemsidor.
Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?