Jämför pris och offerter på fordonsspårning
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här Fordonssparning - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av fordon?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 17 juni 2021

GPS tracker

Håll koll på ditt fordon med en GPS tracker

En GPS tracker är en enhet som du monterar i ditt fordon för att ha möjlighet att spåra fordonet. Enheten använder Global Positioning System för att sända signaler till en satellit som kan identifiera fordonets position. En GPS tracker är särskilt användbar inom transportbranschen, men kan även användas av privatpersoner, för att spåra fordon eller samla in elektroniska körjournaler

Fyll i formuläret för att ta reda på vad ett system med GPS tracker kostar för din verksamhet.

Hur fungerar en GPS tracker?

En GPS tracker kan fastställa fordonets position med hjälp av signaler till satelliter. Systemet fungerar för alla typer av fordon; personbilar, lastbilar, trailers, entreprenadmaskiner, båtar och motorcyklar.

GPS trackern drivs vanligtvis av bilbatteriet eller uttaget i cigarettändaren, men det finns även modeller med uppladdningsbara batterier.

Enheten ska vanligen kompletteras med ett SIM-kort, vilket gör det möjligt att kommunicera med GPS:en. Ett vanligt SIM-kort med kontantkort fungerar utmärkt.

GPS i bil.

Fördelar med en GPS tracker

Med en GPS tracker kan du få en uppdatering om:

  • Fordonets position inom ett visst tidsintervall
  • Fordonet förflyttar sig utanför ett visst område
  • GPS-enheten kopplas ur
  • Fordonet hastighet är för hög
  • Batterinivån är alltför låg

GPS tracker för fordonsspårning

GPS-tracking är ett system som ofta används för fordonsspårning. Det innebär att verksamheten enkelt kan kartlägga den aktuella positionen av ett fordon samt fordonets hastighet.

Med hjälp av kontinuerlig spårningsdata kan företag skapa en förbindelse mellan kontor och spårade bilar. Det möjliggör för administrationen att förbättra bränsleeffektiviteten genom att analysera förarnas körstil. Tid är pengar, så genom att optimera olika rutter kan företag spara pengar på lång sikt.

Fordonsspårning med hjälp av GPS gör också att fordonets hastighet kan registreras. På så sätt kan spårningsenheten meddela när fordonet överskrider hastighetsbegränsningen eller när bränsleförbrukningen är för hög.

GPS tracker vid stöld

Med en GPS tracker har du full koll på ditt fordon. Vid en eventuell stöld kan du enkelt ta reda på var fordonet befinner sig. Därför är GPS-spårare även mycket populära bland privatpersoner.

Med en installerad GPS tracker kan du minska självrisken vid en eventuell stöld. Många försäkringsbolag minskar självrisken till halva beloppen om du har en aktiv och fungerande GPS som kan spåra ditt fordon. Kontrollera med ditt försäkringsbolag för att ta reda på vilka villkor som gäller för dina fordon.

GPS tracking för både datorer och smartphones

De flesta fordonsspårningssystem erbjuder ett framåtskridande online-program som gör det möjligt för dig och din verksamhet att följa de anställdas rutter. Med det här systemet kan du använda antingen din dator eller android-telefon för att få en översikt över var din flotta befinner sig. Det möjliggör för arbetsgivare att logga in på en webbplats för att följa de anställdas turer, istället för att vara knuten till en dator som programmet är installerat på.

Allt fler GPS tracking system utvecklar applikationer för smartphones och surfplattor. Detta skapar en flexibilitet som gör att du kan följa olika flottor samtidigt som du själv är på språng.

Spara pengar med GPS

Du blir säkert förvånad över att veta hur mycket pengar ditt företag sparar genom att införskaffa ett GPS tracking system. En GPS tracker kan nämligen avläsa hastighet, antal starter och stopp under körturen, fordonets bensinförbrukning samt föra en elektronisk körjournal.

Med hjälp av ett tracking-system kan du minimera bortkastade kilometer och därmed även minska bränsleförbrukningen, eftersom du kan styra och reglera förarnas trafik.

Ett annat sätt som ditt företag kan spara pengar på är om ni hyr fordonet från ett leasingföretag. Här kan en GPS tracker vara till en fördel när du ska förhandla hyresavtalet. Baserat på tidigare data kan du förutsäga hur mycket bilarna körs i framtiden. På så sätt kan du, med GPS-spårning, förhandla fram det bästa hyresavtalet och spara pengar.

Vad kostar en GPS-tracker?

Att köpa en GPS tracker är en investering som snabbt återbetalar sig. Priset varierar beroende på antalet fordon du vill installera med GPS-spårning och hur avancerad du vill att spårningen ska vara. För ett litet företag är kostnaderna oftast mindre i och med att behovet av GPS-spårningsenheter är färre.

Priset på en GPS tracker påverkas beroende på hur många funktioner du önskar. Ett enklare system med färre funktioner är billigare än ett system som innehar fler. Kostnaden varierar därmed och sträcker sig från cirka 1500 kronor och uppåt.

Om du är intresserad av att införskaffa ett GPS tracking system till ditt företag kan du fylla i formuläret på sidan. Du får på så sätt flera offerter från Expertvalet med bästa möjliga pris på GPS-system som passar din verksamhet.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Mer inom detta ämne