Jämför pris och offerter på fordonsspårning
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här Fordonssparning - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av fordon?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 09 juli 2021

GPS Tracker för Lastbil

GPS Tracker till Lastbil

Arbetar er verksamhet med utkörning av paket eller produkter i lastbilar och är ute efter att investera i en eller flera GPS trackers? Genom användningen av fordonsspårning kan ni ta del av bland annat följande fördelar:

  • Spara tid genom transportoptimering
  • Spara pengar genom lägre bränslekostnader
  • Korrekta och exakta uppgifter för fakturering
  • Digitala körjournaler automatiskt

Fyll i formuläret på denna sida för att ta del av upp till fyra offerter där du kan jämföra vilka funktioner och priser som kommer med en GPS tracker och som passar er verksamhet bäst.

GPS i lastbil.

Hur mycket kostar det att investera i en GPS tracker?

Priset varierar framförallt beroende på hur många lastbilar du vill utrusta med en GPS tracker. Priset påverkas också av hur många och vilka funktioner ni vill att er GPS tracker ska innehålla. Ett enklare system med färre funktioner blir alltså billigare än ett mer avancerat system med fler funktioner. De billigaste enheterna och systemen brukar utgå från 1 500 kronor. Därefter rör priserna sig uppåt.

När ni införskaffar en eller flera GPS trackers till era lastbilar ska ni dock se det som en investering då det lönar sig att ha en GPS tracker installerad i era lastbilar. Tänk däremot igenom hur många lastbilar ni behöver utrusta med en GPS tracker och vilka behov ni vill att dessa enheter ska fylla.

Kolla in vår prisjämförelse på elektroniska körjournaler för mer prisinformation.

När ni gjort det och ska gå över till att lokalisera den leverantör som erbjuder er den lösning som passar er verksamhet bäst, gör ni enklast genom att fylla i formuläret som ni hittar på den här sidan. På så vis får ni tillgång till upp till fyra offerter som tar hänsyn till exakt de behov ni är ute efter att fylla och ger er de leverantörer som erbjuder GPS tracker-enheter till det pris som er verksamhet är ute efter.

Spara tid och pengar med en GPS tracker

Fordonsspårning är fundamentalt vid kartläggning av vilka vägar lastbilarna kör och hur snabbt lastbilarna kör. Den här informationen ger er möjlighet att analysera chaufförernas körstil och resrutter för att eventuellt kunna förbättra bränsleeffektiviteten. Genom att optimera de olika rutterna kan er verksamhet i slutändan spara pengar genom era GPS tracker samt som ni effektiviserar och sparar tid.

En GPS tracker är med andra ord det utmärkta redskapet för i synnerhet er inom transportbranschen som löpande vill ha uppgifter om var exakt era lastbilar befinner er, tjugofyra timmar om dygnet.

Övriga fördelar med att spåra bilar är:

  • Ni får reda på var er lastbil befunnit sig vid ett särskilt klockslag.
  • Ni får reda på ifall lastbilen förflyttar sig utanför det specifika område den egentligen ska vara inom.
  • Ni får reda på när er GPS tracker kopplas ur lastbilen.
  • Ni får reda på ifall lastbilen håller en för hög hastighet.

Fordonsspårning är även bra att ha tillgång till ifall er lastbil skulle bli stulen. Vid stöld av er verksamhets lastbil kan du enkelt ta reda på hur fordonet rör sig eller var det befinner sig. Ni minskar dessutom självrisken då flertalet försäkringsbolag reducerar självrisken till halva beloppet om ni installerat en aktiv GPS tracker. Ifall ni inte redan har koll bör ni höra med ert försäkringsbolag om vilka villkor som här gäller för er verksamhet.

Fordonsspårning.

Hur fungerar Global Positioning systemet?

En GPS tracker fastställer alltså lastbilens position. Detta gör den genom ett så kallat Global Positioning System (GPS). Systemet går ut på att enheten skickar signaler till en satellit som sänder signaler tillbaka till enheten.

De flesta system erbjuder idag ett online-program som möjliggör för er verksamhet att kunna följa chaufförernas rutter. Dessa system går att använda på en dator, men även direkt via en smart mobiltelefon eller din surfplatta. Oftast innebär detta att ni erhåller inloggningsuppgifter till en webbplats eller laddar ned en applikation (app) dit all information från GPS trackern skickas. På så vis säkerställs det aktuella fordonets exakta plats, var ni än befinner er.

En GPS tracker kan drivas på en rad olika vis. Antingen genom bilbatteriet eller uttaget till cigarettändaren, eller genom uppladdningsbara batterier. Enheten måste också kompletteras med ett SIM-kort. Det är SIM-kortet som aktiverar enheten och gör det möjligt att kommunicera med den.

Läs mer om transportoptimering för att vidare effektivisera er flottas verksamhet.

Hitta den lösning som passar er fordonsflotta bäst, fyll i formuläret och få upp till fyra skräddarsydda offerter - helt gratis och utan obligationer!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut