Expertvalet.se — Skandinaviens största marknadsplats inom B2B
Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 8 juli 2021

25 gratisappar som förenklar arbetsdagen

Stress är ett ständigt diskussionsämne i dagens samhälle, speciellt arbetsrelaterad stress. Av Sveriges sysselsatta anser så många som 53 procent att de har för mycket att göra samtidigt som 40 procent av de sysselsatta anser att arbetet är psykiskt påfrestande.

I takt med att digitaliseringen går framåt och arbetsuppgifterna utvidgas blir det svårare och svårare att hålla isär jobb och fritid.

Eftersom tekniken blir allt mer tillgänglig förväntas även vi människor bli mer flexibla och effektiva. Du behöver inte längre sitta framför en stationär dator med nödvändiga program som adobe flashplayer och office-paketet. Prevent beskriver hur vi gått in i ett 24-timmarssamhälle som ökar kraven på tillgänglighet och snabbhet på den enskilda individen - särskilt på arbetsplatsen.

Prevent kommer exempelvis fram till att det inte är mängden e-post i vår inkorg som gör oss stressade, utan hur snabbt vi förväntas svara på varje enskilt mejl. Rapporten Svenskarna och internet 2017 visar att cirka 51 procent av svenskarna läser sin arbetsmejl under sin fritid.

Arbetsrelaterad stress.

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

Allt snabbare macbooks och smartphones har gett oss möjligheten att arbeta var som helst - när som helst, och gjort gränsen mellan arbetstid och fritid allt mer suddig. Lyxen att kunna välja sovmorgon eller umgänge med familjen uppskattas av många. Problemet som senare uppstår för många är att planera den faktiska arbetstiden. Att arbeta hemifrån medför även det andra problem, här kan hitta några prylar som underlättar när du jobbar hemifrån

Ytterligare en studie Prevent presenterade visar att 25 procent av anställda på svenska företag som deltog i studien började lägga fler timmar på arbete efter att de fått möjligheten att arbeta mer flexibelt. Ständig möjlighet till uppkoppling angavs också som en bidragande faktor.

Hitta rätt balans mellan jobb och fritid

Det är viktigt att vi lär oss skilja mellan fritid och arbetstid och tillåter oss att slappna av när vi behöver. Nu när vi går mot ett allt mer mobilt samhälle så är webbaserad flashplayer appar inte För att hjälpa er hitta en bra arbetsbalans har Expertvalet listat 25 olika appar för att hjälpa till att underlätta den inneboende arbetsstress som många upplever.

Apparna vi listat kan till fördel användas som verktyg för att underlätta olika delar av vardagsstressen. Vi har delat in apparna i kategorierna: effektivitet, planering, stresshantering, mat och träning.

Alla listade appar är gratis, dock kan köp i form av uppgraderingar förekomma i vissa appar. Alla är tillgängliga för både Iphone och Android.

OBS! Notera även att apparna vi listar inte kan ersätta professionell hjälp av problem med till exempel stress och ångest.

Hitta apparna genom att klicka på kategorierna nedan: 
Produktivitet.

Produktivitet för dig som arbetar på kontor eller på språng

Focuskeeper.

Focus Keeper

Betyg
Google Play:

4 av 5Google Play

Betyg
App Store:
 
4,7 av 5
App Store

Beskrivning: Focus Keeper är en perfekt app för dig som har svårt att koncentrera sig på saker en längre tid. Appen använder sig av ett arbetsintervall på 25 minuter - när timern ringer bockar du av arbetet och börjar på nästa.

Enkel app och snygg app. Varvar mellan 25 minuter fokus och 5 minuter paus. Du kan själv ställa in hur många fokussessioner du vill genomföra dagligen. Tyvärr kan man inte förlänga eller förkorta fokus- eller paussessionerna i gratisversionen, men som en början fungerar det bra.

Beeminder.

Beeminder

Betyg
Google Play:

4,0 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

För få för betyg
App Store

Beskrivning: Har du svårt att hålla uppe dina goda vanor, eller sluta med dåliga? Beeminder hjälper dig att lägga upp dina mål och verkligen hålla dig till dem. Håller du dig inte på rätt väg och missar att göra det du planerat betalar du en straffavgift helt enkelt.

Appen fungerar endast som en förlängning av hemsidan, när du skapat ditt mål på hemsidan kan du sedan enkelt lägga in dina aktiviteter i appen. Funktionen bakom appen/tjänsten kan vara svår att förstå till att börja med men efter att man läst på lite så funkar den utmärkt. Använd appen på jobbet för att till exempel öka antalet dagar du cyklar till jobbet eller antalet mejl du svarar på dagligen.

habitica.

Habitica

Betyg
Google Play:

4,3 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

3,3 av 5
App Store

Beskrivning: Habitica är gamification när det är som bäst. Genom att klara av dina dagliga vanor och uppgifter förstärker du din avatar och får coins som du sedan kan använda för att göra roliga utmaningar. Kul sätt att hålla koll på uppgifter och vara mer produktiv.

Appen är lätt att använda och man kan hålla skillnad på vanor, dagliga uppgifter och speciella att-göra-listor. Är du riktigt intresserad kan du även koppla ihop appen med vänner och tillsammans göra utmaningar.

Brain.

Brain.fm

Betyg
Google Play:

4,5 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,6 av 5
App Store

Beskrivning: En musikapp som hjälper dig hitta rätt musik för att slappna av och koncentrera dig. Välj om du vill sova, koncentrera dig, meditera eller ta det lugnt så spelar appen rätt musik för dig.

Mycket enkel att använda och fin design på appen. Appen ger också tips på hur du bättre kan slappna av eller koncentrera dig.

Evernote.

Evernote

Betyg
Google Play:

4,5 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

3,9 av 5
App Store

Beskrivning: Ett digitalt anteckningsblock där du kan skriva ner dina anteckningar när du är på språng. Du kan både skriva text, rita och skapa filer av visitkort eller kvitton med kameran.

Dela enkelt dina anteckningar med dina kollegor och håll koll på olika projekt med kategoriseringen. Kamerafunktionen är mycket enkel att använda och passar bra om man vill överföra pappersanteckningar eller visitkort till appen.

Planering.

Planering - för dig som har många bollar i luften

Todoist.

Todoist

Betyg
Google Play:

4,5 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,3 av 5
App Store

Beskrivning: Todoist hjälper dig att hålla reda på dina dagliga uppgifter och ärenden. Du kan bland annat schemalägga dina aktiviteter, sätta prioritet på dem och få notiser om dem senare.

Väldigt användarvänlig, enkel att komma igång med från start. Bra att använda om man gillar att göra-att-göra-listor och sedan bocka av vartefter.

Google kalender.

Google Kalender

Betyg
Google Play:

4,2 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,3 av 5
App Store

Beskrivning: Google Kalender är en kalender app som håller koll på ditt schema för dagen. Appen kan kopplas ihop med andra kalendrar och din Gmail för att automatiskt uppdatera din kalender med inbjudningar.

Det är lätt att lägga in händelser och påminnelser i kalendern. Det finns även möjligheten att lägga in mål, till exempel när man ska lägga tid på träning, egentid eller att öva på en färdighet. Enkel design och användarvänlig app.

Trello.

Trello

Betyg
Google Play:

4,5 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,5 av 5
App Store

Beskrivning: Trello hjälper dig att skapa ordning i vardagen. Oavsett om det rör projekt på jobbet eller i hemmet. Du kan skapa tavlor med listor som du själv arbetar med, eller dela med familj, vänner eller kollegor.

En app som på ett effektivt sätt kombinerar planering och samarbete på ett mycket enkelt och designmässigt snyggt sätt.

Slack.

Slack

Betyg
Google Play:

4,4 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

3,5 av 5
App Store

Beskrivning: Slack hjälper dig hålla ett effektivt arbetstempo på dina projekt - tillsammans med dina kollegor. Med dess att-göra-lista kan du checka av projekt och samtidigt föra konversationer med dina kollegor. Du kan använda Slack på både din dator och mobilen.

En riktigt bra projektapp!

Wunderlist.

Wunderlist

Betyg
Google Play:

4,6 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,6 av 5
App Store

Beskrivning: En app för att skapa och samla dina idéer på ett och samma ställe. Listorna du skapar kan du få tillgång till på både datorn, mobilen och iPaden. Du kan även göra detta i samarbete med andra.

En bra app när du vill påminna hela familjen att ni ska ha tacokväll på fredag!

Stresshantering.

Stresshantering - för dig som behöver ta en paus

Headspace.

Headspace

Betyg
Google Play:

4,6 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,7 av 5
App Store

Beskrivning: Headspace är en avslappningsapp med fokus på meditation. Lär dig andas och slappna av med appens dagliga övningar. Du kommer i längden bli mer avslappnad och få lättare att fokusera på saker under dagen.

Headspace är en pedagogisk app som fungerar fint för de som aldrig prövat meditation innan. Övningarna är väldigt lugnande och enkla att använda sig av som nybörjare.

Mindfulness.

Mindfulness app

Betyg
Google Play:

4,3 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,5 av 5
App Store

Beskrivning: Med hjälp av meditationsövningar hjälper Mindfulness appen dig att bli mindre stressad och mer närvarande i nuet. Appen vänder sig till alla, oavsett om du är nybörjare av meditation eller mer erfaren.

Ett effektivt sätt att finna ett inre lugn innan du beger dig iväg för att träffa folk.

Pacifia.

Pacifia

Betyg
Google Play:

4,4 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,8 av 5
App Store

Beskrivning: Pacifia kan hjälpa dig minska stress och orostankar. Mindfulness-meditation, humörlogg och dagliga utmaningar är några av de tekniker appen använder sig av.

Du kan välja olika målinriktningar, till exempel förbättra dina sociala relationer, vara lyckligare, minska ångest eller leva mer hälsosamt. Enkel att använda och mycket extensiv.

Happify.

Happify

Betyg
Google Play:

3,7 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,3 av 5
App Store

Beskrivning: Happify kan hjälpa dig reducera stress och bryta negativa tankemönster med hjälp av spel och aktiviteter som finns i appen.

En mycket omfattande app där du kan välja olika målinriktningar, till exempel förbättra ditt förhållande eller tänka positivt. Beroende på vilket mål du väljer får du olika uppgifter att genomföra för att nå målet. Det tar ett tag att sätta upp en profil men när den är klar är appen enkel att använda.

Relax Lite.

RelaxLite: Stress Relief

Betyg
Google Play:

3,8 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

För få för betyg
App Store

Beskrivning: Relax Lite är en anti-stress app med fokus på meditation och andning. Appen ger dig korta övningar med lugn musik för att lära dig hantera stress bättre.

Appen är väldigt enkel att använda och ger bra övningar för att öva på andning. Det finns även olika svårighetsgrad på andningsövningarna. I appen finns det externa annonser i form av pop-ups men inget som direkt stör användningen. I gratisversionen finns sex andningsövningar och en guidad meditation.

Träning.

Träningsappar: frigör endorfiner på jobbet

7 minute workout.

7 minute workout

Betyg
Google Play:

4,5 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,6 av 5
App Store

Beskrivning: Appen gör precis vad den säger, 7 minuters träningsset med varierande kroppsövningar. Perfekt att använda om du känner dig lite trött på jobbet och behöver frigöra lite endorfiner.

Appen har enkel och användarvänlig design. Träningspassen är lätta att följa med både bild- och röstanvisningar. I gratisversionen finns det begränsat med träningspass och med en premiumversion kan du ta del av fler övningar och pass.

Stretchingexercises.

Stretching & Flexibility

Betyg
Google Play:

4,8 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

För få för betyg
App Store

Beskrivning: Stretching Exercises erbjuder 12 olika stretchprogram till olika kroppsdelar. Programmen innefattar mellan 10 och 22 stretchövningar. Bra att använda på jobbet för att till exempel stretcha nacke och rygg under dagen, eller ta med kollegorna och gör en rolig grej av det hela.

Enkel och användarvänlig design. Stretchprogrammen är lätta att förstå och man följer enkelt med i övningarna med både ljud och bild. Appen innehåller annonser från tredje part men det stör inte användningen.

Kaia.

Kaia

Betyg
Google Play:

4,3 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,3 av 5
App Store

Beskrivning: Kaia är en app med övningar gjorda för att lindra ryggbesvär. Appen skapar ett personligt träningsprogram åt dig beroende på vilka slags ryggsmärtor du upplever. Sitter man mycket i jobbet eller jobbar med att lyfta tungt kan denna app vara en räddare i nöden.

Appen ger mycket bra information om ryggsmärtor och hur du lindrar dem. Appen ger både enkla träningsövningar att följa samt avslappningsövningar som hjälper mot ryggsmärtor. Har du stora problem med ryggen kan du också enkelt hålla koll på vilka dagar det är bättre eller sämre. Du kan också med hjälp av en tränare lära dig att göra övningar som knäböj på rätt sätt - mycket bra hjälp om du vill förbättra din teknik!

30 day fitness challenge.

30 Day fitness challenge

Betyg
Google Play:

4,8 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,9 av 5
App Store

Beskrivning: Med 30 day fitness challenge kan du anta träningsutmaningar i 30 dagar. Välj mellan lätt, medel eller svåra utmaningar och kör igång! Varför inte köra en utmaning med kollegorna?

Träningspassen är enkla att följa och fokuserar endast på kroppsviktsövningar, så du kan lätt göra övningarna på arbetsplatsen. Appen innefattar externa annonser men inga pop-ups som stör användningen.

Lumosity.

Lumosity: Daily brain games

Betyg
Google Play:

4,2 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,2 av 5
App Store

Beskrivning: Det är inte bara kroppen som behöver träning. Hjärnan behöver också tränas för att hållas alert och i form. Med Lumosity kan du spela spel som är gjorda för att träna olika delar av hjärnan -så som minnet, att inte bli distraherad och färgkombination.

Gratisversionen kommer med tre olika spel som du kan spela obegränsat. Spelen är utmanande och roliga att göra. Dina resultat jämförs med resterande användare i samma ålder, vilket ger en bra bild över hur bra du presterar.

Mat.

Appar för hälsosamma luncher

Drink water aquarium.

Drink Water Aquarium

Betyg
Google Play:

4,7 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,0 av 5
App Store

Beskrivning: Drink Water Aquarium påminner dig om att dricka tillräckligt under dagen samtidigt som du kan själv lägga in hur mycket vatten du dricker och mäta din framgång. Du väljer själv hur ofta du vill att appen ska påminna dig om att dricka.

Mycket enkel app som är lätt att använda. Du kan ställa in påminnelser, lägga in hur många milliliter vatten du druckit samt se hur nära ditt dagliga mål du är. Att lägga in hur mycket vatten du druckit gör du lätt med hjälp av färdiga bilder på olika glas och flaskor. Tyvärr kan du inte välja vilken slags dryck du druckit…

Arla köket.

Arla köket

Betyg
Google Play:

4,0 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,6 av 5
App Store

Beskrivning: I denna app hittar du alla Arlas recept samlade. Ett bra ställe att vända sig till för inspiration till morgondagens lunchlåda. Du kan också spara favoritrecept och skapa en handelslista direkt i appen.

Recepten i appen är lätta att följa och man kan använda Laga Läge som innebär att skärmen inte går i vänteläge medan man lagar maten. Du kan även enkelt se näringsvärden för receptet.

Dining Note.

Dining Note

Betyg
Google Play:

4,6 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

För få för betyg
App Store

Beskrivning: En enkel app för att hålla koll på dagens matintag. Appen räknar inte kalorier utan endast matportioner. Ett bra sätt att hålla koll på ditt matintag utan att hetsa över kalorier eller poäng.

Mycket enkel att använda, välj endast om du ätit frukost, lunch eller middag och skriv in vad du åt. Appen visar externa annonser men inget som stör användningen.

Karma.

Karma - Rädda mat

Betyg
Google Play:

4,0 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,8 av 5
App Store

Beskrivning: Vill du beställa dagens lunch och samtidigt minska på matsvinnet? Då ska du använda Karma där restauranger, caféer och matbutiker säljer mat som blivit över till reducerade priser.

Karma är en mycket användarvänlig app som visar restauranger, kaféer, bageri och andra verksamheter som säljer mat i din närhet. Här lägger verksamheterna upp mat som inte blivit sålt, så att du kan köpa den direkt i appen till ett reducerat pris, för att sedan hämta ut den på plats.

Foodora.

Foodora

Betyg
Google Play:

3,9 av 5
Google Play

Betyg
App Store:

4,4 av 5
App Store

Beskrivning: Beställ dagens lunch till kontoret med Foodora. Har du inte tid att ta en lunch på stan kan du enkelt beställa en lunch till arbetsplatsen. Filtrera gärna efter hälsosam mat för ditt eget bästa.

Appen är enkel att använda och i större städer finns det många alternativ att välja mellan. Är du inte nöjd med urvalet på Foodora kan du också testa Pizzaonline eller Hungrig.se.

 

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner