Leasa kaffemaskin - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Leasa en kaffemaskin till ert företag

Om att leasa kaffemaskin

För företag som är i behov av en ny kaffeautomat till verksamheten så kan leasing vara ett aktuellt alternativ. Speciellt om företaget inte är intresserat av en stor engångskostnad eller är i behov av en lösning för en längre, bestämd tid.

Leasing av kaffemaskiner har liknande uppställning som att hyra. Skillnaden är att när det gäller leasing så har företaget möjligheten att köpa ut maskinen om så önskas. Avtalen för kaffemaskiner skiljer sig beroende på leverantör. Läs därför noga igenom avtalet för att säkert veta vad det avtalas om.

Kolla in alternativen

Om ert företag är intresserade av att leasa kaffemaskiner kan ni använda Expertvalet för att få koll på läget. Genom att fylla i formuläret så mottar ni offerter baserade på era krav och behov. Ni kan då enkelt få koll på marknaden samt jämföra och välja det alternativ som matchar er bäst! Tjänsten är gratis och utan förpliktelser!

Att tänka på innan man skriver på ett leasingavtal

Innan man skriver på ett leasingavtal så finns det aspekter att tänka igenom och beakta för att nå bästa resultat. Nedan kan ni läsa tips på saker att tänka på för att hitta den leverantör som er passar bäst, undvika knepiga situationer och nå bästa resultat.

Leasa kaffemaskin pris

Det är svårt att ge ett exakt pris för leasing av kaffemaskiner, främst för att avtalens konstruktion varierar mellan företagen. Det är tämligen ovanligt på marknaden vilket gör att variationen på avtalen är stor. De flesta företag ger dock speciallösningar baserade på kundens preferenser.

Andra faktorer som påverkar leasingavgiften av kaffemaskiner är:

  • Maskinens marknadsvärde, försäkringar och restvärde
  • Serviceavtalets konstruktion: påfyllning och service
  • Typ av kaffemaskin, kapacitet och funktion
  • Varumärke

Märk att leasing är i längden ett dyrare alternativ än inköp, men är ett passande alternativ för företag som inte är intresserade av en stor engångskostnad.

Hur fungerar det egentilgen att leasa en kaffemaskin?

På marknaden för kaffemaskiner används leasing och hyra ofta parallellt, förståeligt eftersom de vid första anblick kan ses lika. Dock skiljer de sig aningen när det kommer till uppställning.

Leasing, även kallat långtidshyra, fungerar så att leasinggivaren köper maskinen och sedan ger nyttjanderätten vidare till kunden. Kunden betalar en månadskostnad för användningen av maskinen och har efter avtalad period möjligheten att köpa ut maskinen för det förut bestämda restvärdet. Restvärdet ligger ofta runt 10 till 20 procent av inköpspriset.

Leasing kallas långtidshyra genom att avtalsperioderna oftast sträcker sig över en längre tid. Vanligtvis erbjuds avtal på 3-5 år och standard ligger på 36 månader. Oftast kan man som kund dock få ett avtal anpassat till ens preferenser men märk att en kortare avtalsperiod oftast leder till en högre månadskostnad.

Caféägare?

Fördelar och nackdelar med leasing

Med varje betalningslösning finns det både för- och nackdelar. Nedan kan ni läsa om respektive när det kommer till leasing av kaffemaskiner. Läs igenom och kolla ifall det är något för er eller om ni kanske ska överväga att köpa eller att hyra kaffemaskinen.

Fördelar

Den främsta fördelen med att leasa kaffemaskin är att man undviker en hög engångskostnad. Vilket ger företag med mindre fast kapital möjligheten ha en kaffemaskin. Samtidigt som månadskostnaden är konstant så att budgetering är möjlig.

Leasing ger även företaget möjlighet att behålla handlingsfriheten eftersom de inte binder upp företagets kapital i maskiner. Att lösgöra kapital frigör i sin tur utrymme för andra investeringar vilket ger företaget möjlighet att växa.

Nackdelar

Den största nackelen med att leasa en kaffemaskin är att det på långsikt blir ett dyrare alternativ. Även om initialkostnaden för att köpa en kaffemaskin till företaget  är dyrare så blir det billigare i längden, detta eftersom månadskostnaden för leasing är konstant och aningen förhöjd.

Avtalsperioden för leasing är dessutom vanligen lång, 3-5 år, och fast. Med fastperiod menas att det är svårt att avbryta avtalet tidigare än vad som avtalats om.

En annan nackdel som kan uppkomma med leasing är att restvärdet inte speglar marknadsvärdet vid avtalsperiodens slut. Eftersom restvärdet bestäms när avtalet ingås så baseras det på spekulationer så vid eventuellt uppköp så kan priset vara inkorrekt i relation till rådande marknad. Detta gäller förstås båda vägarna, restvärdet kan även vara underskattat.

Är leasing det rätta alternativet för ert företag?

Är ni i behov av en ny kaffemaskin men inte vet säkert om leasing är det rätta alternativet? Våra samarbetspartners informerar gärna om alla betalningslösningar och hjälper er vidare i processen att hitta rätt lösning. Fyll i formuläret så hjälper Expertvalet er att komma i kontakt med dem!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Sara Hemming
Skriven av Sara Hemming, Före detta skribent på Expertvalet

Sara Hemming är en tidigare skribent på Expertvalet.se. Sara är en engagerad marknadsförare med flera års erfarenhet inom detaljhandel. Under sina 4 år på Expertvalet har hon byggt på sina kunskaper inom alla produktgrupper och har bra koll på allt från kassasystem till telemarketing. Hon brinner för att hjälpa företag att optimera sin verksamhet på alla plan. Sara har, tillsammans med kollegor, blivit kännetecknad på sidor som Starta & Driva, Aftonbladet och Expressen.