Jämför offerter på kaffeautomater
Spara både tid och pengar med vår tjänst!
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 12. december 2019

Pris på kaffeautomater

Vad påverkar priset på en kaffeautomat?

En kaffeautomat är en prisvärd investering. På de flesta kontor i Sverige dricker man kaffe. Det finns kaffeautomater i alla prisklasser. Beroende på vilka krav man har på kaffeautomaten kommer priset också att variera. De mest dominerande faktorerna som påverkar priset är följande:

  • Storlek och kapacitet
  • Modell, märke och design
  • Urval av serverbara drycker

På den svenska marknaden finns många leverantörer och företag som alla erbjuder sina egna kaffeautomatlösningar. Det kan därför vara svårt att hitta den lösning som passar ens företag bäst.

Expertvalet finns till för att hjälpa dig navigera i prisdjungeln. Fyll i formuläret och få skräddarsydda offerter på kaffemaskiner. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Vad kostar det att hyra en kaffeautomat?

Priset på kaffemaskiner till företag varierar stort. I regel bör man räkna med att betala mellan 10 000 - 50 000 kronor för att köpa en kaffeautomat.

Expertvalet har jämfört priser på kaffeautomater på några av de ledande leverantörerna i Sverige. I pristabellen nedan kan du se priser på olika kaffeautomater som alla kan hittas på den svenska marknaden. Vi reserverar oss för förändrade priser.

ModellStyckeprisFullservice/månad om avtalstid 36 månaderHyra+Fullservice/månad om avtalstid 36 månader
Como Bravo C02 23 400 kr 645 kr 1 135 kr
Wittenborg 9100 2B2C 48 050 kr 1 150 kr 1 777 kr
Animo Optifresh Bean 1 Touch 28 260 kr 1 150 kr 1 540 kr
Bonamat Bolero XL 423           17 000 kr 1 525 kr 2 210 kr

 

Beställ offerter Det tar mindre än 1 minut!

 

På den svenska marknaden finns kaffeautomater i flera olika prisklasser. Alla leverantörer har olika arrangemang då det kommer till styckpris, hyra och serviceavtal så det lönar sig att studera alla leverantörer skillt och sedan ta sitt beslut.

Det första valet man måste göra, är ifall man vill köpa, hyra eller leasa kaffeautomaten. Om investeringen är långsiktig lönar det sig i regel att köpa. Fastän ett köp kan kännas som en dyr investering vid själva inköpet blir det ändå billigare i längden. Under en treårsperiod (36 månader) hinner en månatlig hyra överskrida styckpriset.

Om buå ämnar ha kaffeautomaten i mer än tre år är ett köp definitivt mer lönsamt. Om man däremot vill ha en flexiblare lösning med möjligheten att t.ex. byta kaffeautomat, är ett hyresavtal antagligen rätt väg att gå. 

Priser på serviceavtal för kaffeautomater

Det andra valet man måste göra, är hur omfattande service man vill ha. De flesta företag erbjuder, förutom själva kaffeautomaten, även ett servicepaket. Dessa servicepaket är ofta uppdelade i enkel service och fullservice.

Enkel service innebär i regel att leverantören erbjuder bastjänster som att upprätthålla maskinens funktionsduglighet samt rengöring och reparation om problem inträffar. Enkel service, även kallad hygenisk service, kostar vanligtvis 300-500 kronor i månaden, men kan även ligga runt hundringen beroende på leverantör. 

Fullservice innebär en mera omfattande service där leverantören bl.a. fyller på kaffeautomaten med kaffe och eventuella andra ingredienser. Skillnaderna ligger till största delen i hur ofta maskinen rengörs, fylls på och sköts. Vissa avtal innebär att leverantören sköter om maskinen varje vecka, medan andra avtal innebär att kaffemaskinen sköts av personalen på kontoret. Då finns leverantören endast tillgänglig om något problem uppstår och maskinen t.ex. måste repareras.Detta varierar dock beroende på leverantör och på automat. Vissa automater går enkelt att själv fylla på och rengöra medan andra maskiner är mer komplexa och därmed också i behov av professionell service.

Priserna för fullserviceavtal varierar mycket i och med att avtalen varierar så mycket beroende på leverantör. Vanligtvis ligger dock priserna för fullservice mellan 500-1000 kronor i månaden. 

Kaffeautomat_kaffe_boener

Vad kostar en kaffeautomat för företaget?

Förutom serviceavtal tillkommer för en kaffeautomat även andra driftskostnader. Att använda maskinen är i sig en kostnad. Till driftskostnader hör, förutom service, även köp av kaffe, elförbrukning och vattenförbrukning. 

Priset på olika kaffetyper

Vilken typ av kaffe som används i maskinen beror på modellen. Som tidigare framkom kan denna påfyllning också ingå i serviceavtalet. Om så inte är fallet är kaffet en driftskostnad som kan variera väldigt mycket. Som alternativ finns i regel hela kaffebönor, förmalet kaffe samt frystorkat kaffepulver.

Hela kaffebönor är dyrast, men ger också den fylligaste och mest aromrika smaken. Färdigmalet kaffe är aningen billigare, men tappar i och med att det är förmalet, delvis aromen. Frystorkat är det överlägset billigaste alternativet, men har i och med sin förhandsbehandling tunnare smak än t.ex. hela kaffebönor.

Priset på elförbrukningen

Elförbrukning och vattenförbrukning är faktorer som också varierar beroende på modell. I regel kan man räkna med att nyare modeller förbrukar mindre el. Många nya modeller har idag t.ex. ett energisparläge som gör att elförbrukningen blir avsevärt mindre.

Även storleken och kapaciteten på automaten påverkar el och vattenförbrukningen. Ju större maskinen är desto större är elförbrukningen oftast.

Pris på kaffeautomater i Sverige

Expertvalet erbjuder kaffeautomater av svenska leverantörer. Ovanstående information och priexempel är baserat på leverantörer som är verksamma på den svenska marknaden. De flesta leverantörer är verksamma i hela Sverige, såväl i Stockholm, Göteborg som Malmö går det alltså att enkelt få leverantörer på kaffeautomater.

Fördelen med inhemska leverantörer är att man på så sätt försäkrar sig om kvalitet och professionell service. Att köpa en automat utomlands kan kanske kännas som en billig lösning. Problemet med att köpa utomlands blir dock service av automaten. En utomstående leverantör har sällan möjlighet att erbjuda service i ett annat land. Det kan därmed bli dyrt att anlita utomstående reparatörer för att sköta maskinen om något händer.

Expertvalet erbjuder offerter från pålitliga leverantörer som alla är etablerade på den svenska marknaden. Fyll i formuläret uppe på sidan och motta offerter av pålitliga leverantörer. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Beställ offerter på kaffeautomater! Det tar mindre än 1 minut!
Skrivet av Sara Hemming Innehållsansvarig Sara Hemming är innehållsansvarig på Expertvalet.se. Sara är en engagerad marknadsförare med flera års erfarenhet inom detaljhandel. Under sina tre år på Expertvalet har hon byggt på sina kunskaper inom alla produktgrupper och har bra koll på allt från kassasystem till telemarketing. Hon brinner för att hjälpa företag att optimera sin verksamhet på alla plan. Sara har, tillsammans med kollegor, blivit kännetecknad på sidor som Starta & Driva, Aftonbladet och Expressen.
Kontakta mig: