Kaffeautomater - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 09 juli 2021

Pris på kaffeautomater

Ta in offerter på kaffeautomater till ert företag

Krånglar er kaffeautomat på jobbet och ni är på jakt efter en ny? Eller saknar ni helt enkelt en kaffeautomat som kan tillgodose alla era behov? Kaffeautomaten är ett måste på det flesta företag och bidrar till både gladare anställda och nöjdare kunder.

Priset för en kaffeautomat varierar, men ligger mellan 10 000 och 50 000 kronor.

Vill ni jämföra priser på lösningar anpassade efter era behov? Använd vår offerttjänst och ta del av följande fördelar:

  1. Våra leverantörer tar hand om er
    Vet ni inte riktigt vilken kaffeautomat ni söker? Våra leverantörer kan guida er för att hitta en lösning anpassad efter era behov vad gäller storlek, kaffeurval och effektivitet
  2. En förfrågan - flera skräddarsydda offerter att jämföra mellan
    Ni har annat att göra än att ringa runt till kaffeleverantörer! Fyll i vår förfrågan så letar vi fram leverantörer nära er som kan ger er offerter. Enkelt och smidigt!
  3. Kostnadsfritt och utan förpliktelser
    Vår tjänst är helt kostnadsfri och medför inga förpliktelser. Ta in flera offerter, jämför pris och kvalitet i lugn ro, och hittar ni en passande leverantör är det bara att slå till!

Vill ni veta mer om prisbilden? Läs mer om:

Pris på kaffeautomat: Hyra och köpa

Priset på kaffemaskiner till företag varierar beroende på storlek, modell och märke. Vanligtvis ligger inköpspriset på mellan 10 000 - 50 000 kronor. Månadskostnaden för att hyra en kaffeautomat ligger på runt 700 kronor i månaden exklusive service. 

I pristabellen nedan presenteras exempelpriser för kaffeautomater som alla kan hittas på den svenska marknaden.

Modell Inköpspris Fullserviceavtal Hyra + fullserviceavtal
Como Bravo C02 23 400 kr 645 kr/mån 1 135 kr/mån
Wittenborg 9100 2B2C 48 050 kr 1 150 kr/mån 1 777 kr/mån
Animo Optifresh Bean 1 Touch 28 260 kr 1 150 kr/mån 1 540 kr/mån
Bonamat Bolero XL 423 17 000 kr 1 525 kr/mån 2 210 kr/mån

*OBS! Detta är endast exempelpriser som kan skilja leverantörer emellan. Månadskostnaderna gäller för avtal på 36 månader. 

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Hyra eller köpa kaffeautomat?

Leverantörer har olika arrangemang då det kommer till styckpris, hyra och serviceavtal så det lönar sig att studera alla leverantörer skillt och sedan ta beslut.

Det första valet ni bör överväga, är ifall ni vill köpa, hyra eller leasa kaffeautomaten. Om investeringen är långsiktig lönar det sig i regel att köpa. Fastän ett köp kan kännas som en dyr investering vid själva inköpet blir det ändå billigare i längden.

Under en treårsperiod hinner en månatlig hyra överskrida styckpriset.Om ni ämnar ha kaffeautomaten i mer än tre år är ett köp därför definitivt mer lönsamt.

Om ni däremot vill ha en flexiblare lösning med möjligheten att t.ex. byta kaffeautomat, är ett hyresavtal antagligen rätt väg att gå. 

Vad kostar ett serviceavtal för en kaffeautomat?

Det andra valet man måste göra, är hur omfattande service man vill ha. De flesta företag erbjuder, förutom själva kaffeautomaten, även ett servicepaket. Dessa servicepaket är ofta uppdelade i enkel service och fullservice.

Enkel service innebär i regel att leverantören erbjuder bastjänster som att upprätthålla maskinens funktionsduglighet samt rengöring och reparation om problem inträffar. Enkel service, även kallad hygenisk service, kostar vanligtvis 300-500 kronor i månaden, men kan även ligga runt hundringen beroende på leverantör. 

Fullservice innebär en mera omfattande service där leverantören bl.a. fyller på kaffeautomaten med kaffe.Priserna för fullserviceavtal varierar mycket i och med att avtalen varierar så mycket beroende på leverantör. Vanligtvis ligger dock priserna för fullservice mellan 500-1000 kronor i månaden

Skillnaden mellan enkel och fullservice ligger i hur ofta maskinen rengörs, fylls på och sköts. Vissa automater går enkelt att själv fylla på och rengöra medan andra maskiner är mer komplexa och därmed också i behov av professionell service, kolla derför med er leverantör om vad som är bäst för er lösning. 

Kaffeautomat espresso.

Driftskostnader för kaffeautomater

Förutom serviceavtal tillkommer även andra driftskostnader. Till driftskostnader hör, förutom service, även köp av kaffe, elförbrukning och vattenförbrukning

Driftskostnad: kaffeförbrukning

Vilken typ av kaffe som används i maskinen beror på modellen. Påfyllning kan ingå i serviceavtalet, men om inte så blir det en driftskostnad som kan variera väldigt mycket. Ni kan vanligtvis välja mellan hela kaffebönor, förmalet kaffe samt frystorkat kaffepulver.

Hela kaffebönor är dyrast, men ger också den fylligaste och mest aromrika smaken. Färdigmalet kaffe är aningen billigare, men tappar i och med att det är förmalet, delvis aromen. Frystorkat är det överlägset billigaste alternativet, men har i och med sin förhandsbehandling tunnare smak än t.ex. hela kaffebönor.

Driftskostnad: elförbrukning och vattenförbrukning

Elförbrukning och vattenförbrukning är faktorer som också varierar beroende på modell. I regel kan man räkna med att nyare modeller förbrukar mindre el. Många nya modeller har idag t.ex. ett energisparläge som gör att elförbrukningen blir avsevärt mindre.

Även storleken och kapaciteten på automaten påverkar el och vattenförbrukningen. Ju större maskinen är desto större är förbrukningen oftast.

Hitta en kaffeautomatsleverantör nära er

Expertvalet samarbetar med leverantörer runtom i hela Sverige, så var än ert företag finns kan vi hjälpa er hitta en passande leverantör!

Expertvalet erbjuder offerter från pålitliga leverantörer som alla är etablerade på den svenska marknaden. Fyll i formuläret uppe på sidan och motta offerter av pålitliga leverantörer. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Beställ offerter på kaffeautomater!

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Sara Hemming
Skriven av Sara Hemming, Före detta skribent på Expertvalet

Sara Hemming är en tidigare skribent på Expertvalet.se. Sara är en engagerad marknadsförare med flera års erfarenhet inom detaljhandel. Under sina 4 år på Expertvalet har hon byggt på sina kunskaper inom alla produktgrupper och har bra koll på allt från kassasystem till telemarketing. Hon brinner för att hjälpa företag att optimera sin verksamhet på alla plan. Sara har, tillsammans med kollegor, blivit kännetecknad på sidor som Starta & Driva, Aftonbladet och Expressen.