Kaffemaskiner i Stockholm - Jämför pris och offerter från flera leverantörer
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter
Spara tid
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar
Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Omnämnda i:
Senast uppdaterad: 21 september 2021

Hyr en kaffemaskin i Stockholm

Stockholm älskar kaffe

Kaffet har kanske aldrig varit trendigare. Svensken dricker i genomsnitt nio kilo kaffe om året, vilket innebär drygt tre koppar kaffe om dagen och placerar landet i topp när det kommer till genomsnittligt kaffedrickande i världen. Två tredjedelar dricker kaffe på jobbet och i Stockholm dricker studenterna tre gånger mer latte än i övriga landet. Stockholmare älskar sitt kaffe. Dricks det inte till frukost, dricks det på maten, på fikarasten eller på väg. Inte helt ovanligt är det väl heller att du har en kopp bredvid dig när du jobbar? Oavsett hur du dricker ditt kaffe är maskinen som brygger det åt dig nödvändig.

Behöver du en ny kaffeautomat till företaget? Eller behöver du en till din restaurang eller ditt café? Nedan guidas du genom kaffemaskiner anpassade för olika typer av verksamheter. Vet du redan vad du vill ha för kaffemaskin? I så fall kan du kostnadsfritt beställa offerter till höger på den här sidan, för att enkelt kunna jämföra olika maskiner, leverantörer och priser.

Att hyra en kaffemaskin

När du hyr en kaffemaskin slipper du den stora engångssumman, som ett köp av en maskin skulle innebära, och betalar istället en månadskostnad. Månadskostnaden varierar beroende på val av maskin och företag. Också beroende på maskinens dryckesutbud, kapacitet, storlek och design kommer priset på den att variera. Likaså kommer det att variera beroende på om maskinen brygger på till exempel hela bönor, förmalet kaffe eller pulver.

Beroende på val av maskin och företag varierar i sin tur också avtalet med uthyraren, vilket när du hyr en maskin kan inkludera service av den och påfyllnad av förbrukningsvaror - kaffe, kaffefilter, mjölk, socker med mera. Vid ett avtal som innebär en helhetslösning där leverantören inhandlar förbrukningsvaror bör du vara uppmärksam på om du har något krav på att förbruka en viss mängd av varorna under en viss tid. Vidare kan den här typen av avtal innebära en lägre maskinkostnad och ett högre pris på förbrukningsvaror, vilket kan gå jämt ut i längden.

Kaffeautomater finns att hyra till flera olika verksamheter och det är viktigt att du hittar den som passar just din. Prioriteringarna ser förmodligen olika ut beroende på om kaffemaskinen ska stå i ett fikarum, på ett café eller bakom disken på en restaurang. Se över din verksamhet, i vilken miljö ska kaffemaskinen stå? Hur många personer ska kaffemaskinen servera? Hur snabbt ska kaffet kunna serveras? Och vilket pris vill du betala?

Kaffefakta.

Hyr en kaffemaskin till arbetsplatsen

Kaffe på arbetsplatsen förväntas av de flesta anställda. Beroende på hur stort ditt företag är, samt vilka krav de anställda har på kaffet, bör du fundera på om det lämpar sig att maskinen bara brygger klassiskt svart kaffe eller om där ska finnas flera olika sorters kaffe att välja på. För ett mindre företag kan det räcka med en enkel kaffebryggare, medan det på större företag är lämpligare med en stor automatisk maskin som erbjuder olika sorters kaffe på kort tid. Även kapselmaskiner kan vara ett alternativ på arbetsplatsen, med reservation för att kostnaden kan komma att bli högre än för de övriga alternativen.

När du hyr en kaffeautomat till arbetsplatsen är det vanligast att ett serviceavtal, likt ovan nämnt, ingår, som bestämmer hur exempelvis driftsunderhåll och påfyllnad ska fungera. Avtalet tecknas i samråd mellan uthyraren och dig, vilket gör att ni kan anpassa avtalet och skräddarsy det efter ditt företag. Servicenivåerna i avtalet kan innebära till exempel fri service eller ett bestämt antal servicebesök per år. Då service av maskinen ska utföras i enlighet med Livsmedelsverket kommer detta att hjälpa dig att följa skötselråden för maskinen.

Hyr en kaffemaskin till restaurang eller café

Många tar gärna en kopp kaffe på maten, kanske gärna en espresso? Har du ett café har du förmodligen inget val - du måste kunna servera kaffe. Beroende på vilken typ av restaurang eller café du driver bör du fundera på vilken kvalitet kaffet ska ha, samt vilken mängd du ska ha möjlighet att servera, och i vilket tempo. Fundera också på om baristakunskaper redan finns eller om en ny kaffemaskin skulle innebära att personalen måste utbildas. Serverar du ett bra kaffe kan kaffet innebära en bra förtjänst per kopp. Restaurang- eller cafébesökaren är förmodligen beredd att betala för sin kopp, och förväntar sig också att innehållet i den smakar bra.

De vanligaste kaffemaskinerna till cafe och restaurang är semi-, hel- eller superautomatiska. Här definieras kaffemaskinen utfrån hur mycket arbete som utförs av personalen själv respektive av maskinen. En semiautomatisk kaffemaskin innebär att personalen, som förmodligen är en barista, maler ett kaffe (som kunden kanske varit med och valt), för att sedan brygga kaffet enligt baristakonstens alla regler. De hel- och superautomatiska maskinerna innebär att personalen bara behöver trycka på start, där den superautomatiska också maler kaffet själv.

Dags att hyra en kaffemaskin - beställ offerter

När du definierat din verksamhet och beslutat vilken kaffemaskin som passar just dig, med avseende på kapacitet, bryggningsmetod och placering är det förslagsvis dags att beställa offerter från olika företag för att kunna jämföra maskiner och priser. Som redan nämnt kan du till höger på den här sidan kostnadsfritt komma i kontakt med olika leverantörer som guidar dig vidare mot din nya kaffemaskin.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?